Szabó Bálint bizonyítékokat ígér és a titkosszolgálatokhoz fordul

2013. május 24. 17:34

Fenntartja az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról tett állításait, további részletekkel azonban egyelőre nem szolgált Szabó Bálint, aki a Heti Válasznak azt mondta: akkori vezető szocialista politikusok állhattak Gyurcsány Ferenc 2006-os beszédének kiszivárogtatása mögött.

2013. május 24. 17:34

A Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke pénteken újságíróknak elmondta: ha az érintettek nem ismerik be, hogy részt vettek az őszödi beszéd kiszivárogtatásában, akkor rövid időn – néhány héten – belül megnevezi őket, illetve közzéteszi az általa összerakott információkat. Ám úgy fogalmazott: nem célja karaktergyilkosságot elkövetni. Arra a kérdésre, hogy vannak-e bizonyítékai, úgy válaszolt: Rózsa-Flores Eduardo alaposan dokumentálta a vele kapcsolatos eseményeket.

Szabó Bálint azt is közölte, hétfőn a titkosszolgálatokhoz fordul, és kéri, ha lehetséges, tegyék megismerhetővé az őszödi beszéd kiszivárogtatásával és vele, illetve Rózsa-Flores Eduardóval kapcsolatos anyagokat. Véleménye szerint ugyanis azokból összerakható lenne, kik álltak a beszéd nyilvánosságra hozása mögött. Hozzátette: úgy tudja, Rózsa-Flores 2006-ban már a titkosszolgálatok „látókörében” volt.

Szabó arról is beszélt: 6-8 embernek lehetett köze a Gyurcsány-beszéd kiszivárogtatásához, bal- és jobboldaliaknak egyaránt. A kilétüket firtató kérdésekre kitérő válaszokat adott. Egyedül Kiss Péter korábbi kancelláriaminiszterről mondta azt: neki is kellene „két mondatot mondania” az ügyben.

A férfi eredetileg ügyvédje, Bárándy György lakásába hívta az újságírókat, bár a címét rosszul adta meg. Végül – arra hivatkozva, hogy a 94 éves jogász, akivel napközben Szombathelyen jártak, elfáradt – az utcán nyilatkozott tucatnyi újságíróknak. Magát büszke, öntudatos baloldalinak nevezte, és visszautasította, hogy a Fidesz érdekeit szolgálná, de azt is, hogy Gyurcsány Ferenc utasítására cselekedne. Egyúttal közölte, helyreigazítást kér a róla valótlanságokat állító médiumoktól.

Szabó Bálint, aki jelenleg a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagja, a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent interjúban azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt három akkori vezetője 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán járt, és hallotta azt is, amikor a szomszéd szobában lejátszották az őszödi beszédről készült, utóbb nyilvánosságra hozott hangfelvételt. Nem nevezte meg a politikusokat, csak keresztneveket mondott: Katalin, Imre és Ferenc. A lap ebből arra következtetett: Szili Katalin egykori házelnökre, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszterre és Baja Ferenc korábbi államtitkárra, valamint Juhász Ferenc volt honvédelmi és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi miniszterre, illetve Juhászné Lévai Katalinra, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés exelnökére illik a leírás.

Az interjú megjelenése után mindannyian cáfolták, hogy ismerték volna Rózsa-Flores Eduardót, illetve hogy közük lett volna a Gyurcsány-beszéd kiszivárogtatásához. Az MSZP pedig arra szólította fel Szabó Bálintot és a Heti Választ, tárják nyilvánosság elé a bizonyítékaikat, különben bíróság előtt kell felelniük állításaikért.

Gyurcsány Ferenc – az MSZP választási győzelme után a szocialista frakció előtt elmondott – őszödi beszédéből 2006 szeptemberében először a Magyar Rádió közölt részletet, amelynek nyomán Budapesten tüntetések, majd zavargások kezdődtek. Az akkori miniszterelnök egyebek mellett azt mondta, „nem csináltunk semmit négy évig”, „hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni”.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Grüezi
2013. május 25. 20:05
Olyan ez mint az elsoszamu es egyetlen Echelon-tanunk?
Agnieszka
2013. május 25. 09:54
Az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülése egyedül Gyurcsány érdeke volt, a zavargásoknak volt "köszönhető", h. Demszky kapott még 4 évet, ami nagyon jól jött nekik, az ország lakosságának annál kevésbé, sokba van ez és még sokáig lesz mindnyájunknak. Gyurcsánynak pedig alkalma nyílt megmutatni, h. ki az úr a háznál, csak a az időpontban tévedett, ami símán elment vola a 60-as években, az a művelt Nyugat szemhunyása ellenére itthon kiverte a biztosítékot 2006-ban, 2010-ig és azon túl is terjedő hatással, mert ezek az idők már nem azok. Ha már az igazságot fürkésszük, engem spec. jobban érdekelne a csuklyás "rendvédelmi" erők szégyenteljes örjöngésének személyi háttere. Hogy a kiszivárogtatásban maga Gyurcsány nyakig benne volt, abban viszonylag biztos vagyok. Nem tudom elképzelni a három magas állású MSZP politikust, akik, hacsak nem Gyurcsány megbízásából, a saját szakállukra, szimpla rosszindulatból, fölkeresik pont Rózsa Flores Eduardót, akit azután, láss csodát, kivégeznek Bolíviában. Az egész történet ÍGY nem tűnik valószínűnek, de talán ma már nincs is jelentősége az oly sok tárgykörben szintén elérhetetlen igazságnak. Maga a beszéd egy gyalázat, stílusában és tartalmilag, az MSZP képviselőcsoport örök szégyene, h. símán és hallható szó nélkül megtörténhetett. Siralmas és vicces, bár az nevet igazán, aki utóljára nevet és akinek a szemét kiverték, meg tele van sebhellyel, annak aztán biztos nem nevethetnékje van, h. ezek akarják folytatni 2014-től a "jó" kormányzásukat. Micsoda vastag bőr és micsoda megingathatatlan önbizalom!
red label
2013. május 24. 20:52
Ne csak idézgesd, hanem mond meg kik akarták megbuktatni ezt a drága jó embert, ezt az értelmes, mindekinek jót akaró akit úgy hívnak, Gyurcsány Ferenc(fleto)
miloka
2013. május 24. 20:22
Szabó a túlmozgásos előretolt helyőrsége ebben az ügyben. Mivel nem volt más amivel a média középpontjába kerüljön, ezért most ezt a kártyát játszotta ki. persze, hogy most megint vele foglalkoznak. hagyni kellene már a sztárolását. Bár most a posztkomcsiknak minden jól jön, amivel elterelik a Laborcz-Portik ügyről a figyelmet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!