Augusztustól eredeti nyelven is lehet filmeket nézni

2013. július 23. 14:47

Augusztustól fokozatos bevezetéssel az idegen nyelven készült filmek eredeti hangjai is választhatóak lesznek a közszolgálati tévéadókon – tájékoztatta az MTI-t kedden a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája.

2013. július 23. 14:47

Közleménye szerint a digitális átállás egyik újdonsága a sorozatok, filmek eredeti nyelvű követése. Ebben az esetben a filmek eredeti hangja mellett a jogszabály által előírt módon magyar nyelvű felirat is olvasható lesz a képernyőn. További terv, hogy egyes sportesemények – választható módon – hallgathatóak lesznek kommentár nélkül is.

A digitális televíziózás további lehetősége, hogy az eredeti nyelvű hangsáv mellett egyre több műsor esetén lesz elérhető a nagy térélményt jelentő, 5.1-es rendszerű hang, ehhez azonban több hangszórós házimozi rendszer is szükséges.

A sajtóiroda közleményében kitér arra: a hazai digitális műsorterjesztőket jogszabály kötelezi a teljes műsor továbbítására, beleértve annak eredeti nyelvű hangját is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2013. július 24. 10:06
Na majd meglátjuk segít-e.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!