Scherer: Szenzációs Fehér Béla könyve

2013. július 13. 11:29

Rudolf Péter hatrészes sorozatot rendez Fehér Béla Kossuthkifli című könyvéből.

2013. július 13. 11:29

Telitalálatnak érzi Fehér Béla, a Kossuthkifli című regény szerzője az „intellektuális gyalog-galopp” megnevezést művére – derült ki a HírTv Magyarország élőben című műsorából, melyben a szerzőt kérdezték a készülő sorozatról. A Kossuthklifi egy üldözéses történetet mutat be 1849 májusából: „road movie-nak is szokták mondani” – mondta el róla Fehér Béla. Mint mondta, ironikus hangvételű, a magyar történelmet ironikusan szemlélő műről van szó, a forgatókönyvvel pedig roppant elégedett volt. A szerző szerint a készülő sorozat nyelvileg jól visszaadja a könyv tartalmát, ami miatt, mint hallotta, panaszkodtak is egyes színészek. Fehér azt is elmondta: egy epizódszerep erejéig maga is fel kíván tűnni a sorozatban.

A Kossuthkifliből Rudolf Péter rendez hatrészes sorozatot, olyan színészek segítségével, mint Reviczky Gábor, Nagy-Kálózy Eszter, Haumann Péter, Törőcsik Mari vagy Scherer Péter. Utóbbi a HírTV-nek elmondta: Szemere titkárát fogja játszani, a szöveget pedig szenzációsnak tartja. Mint hozzátette: az utóbbi évek egyik legnagyobb élménye volt számára a mű, az egészet nagyon szellemesnek találja. Scherer elmondta: a könyv mutatja, hogy az ország kettéosztottsága már 1849-ben is realitás volt, és „nem lehet nem kiolvasni belőle, hogy ezek mi vagyunk, és ugyanilyenek maradtunk” az elmúlt évszázad során is. Scherer kitért arra is, hogy a műben szellemek, óriások, népmesei figurák is felvonulnak, a könyvbeli postakocsi például egyszer még Lúdas Matyival is találkozik. 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tributum
2013. szeptember 22. 19:56
- Hát ha még valaki nyilvánosságra hozná, hogy az író azonos nevű édesapja valódi vérbíró volt Rákosi alatt, hogy majd a megfelelő vendégláipari állami vállalatnál jogászként vigye tovább dicső pályáját, egészen megérdemelt nyugdíjazásáig...
Arma Gedeon
2013. július 14. 13:50
Ha jól értem a recenziót (miszerint mai megosztottságunk már akkor is megvolt), a könyv üdítően szakít a jókais mesékkel, és nem állítja, hogy az ország szinte egy emberként állt Kossuthék mögött, kivéve pár feketesárga hazaárulót. Helyes irányba tett lépés. Az igazi az lenne, ha arról készülhetne film, hogy a forradalmárok voltak a hazaárulók és terroristák.
dávid
2013. július 14. 12:28
Cool. Sherer viszont nem semmi módon tud helyezkedni minden kormány alatt, pedig annyira azért nem ász. Dehát a nyelv...
bolá
2013. július 13. 20:04
Az!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!