Szolidaritás: Jogszerűen használjuk a logónkat

2013. július 25. 15:42

A Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) szerint jogszerűen használják logójukat.

2013. július 25. 15:42

A szervezet ezt annak kapcsán közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt, logójának megváltoztatására kényszerülhet a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 egyik társalapítója, a Magyar Szolidaritási Mozgalom. A Szolidaritás közleményében azt írja, hogy 2011 októberében védjegybejelentést kezdeményezett a vegyipari és energiaipari dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség (VDSZ) a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. A hivatal a bejegyzést a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben meg is jelentette, a VDSZ pedig a védjegy használati jogát a Szolidaritás jogerős bejegyzését követően átruházta.

A Szolidaritás kész arra, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által generált
álkonfliktust” európai módon rendezze, ezért tisztázó beszélgetést kezdeményez a lengyel Szolidaritás különböző szervezeteinek vezetőségével. A szervezet megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a CÖF szerint jogszerűtlenül használja logójukat, miközben a CÖF Békemenete a szervezet emblémájára nagyon hasonlító jelképet választott magának – áll a közleményben.

A Magyar Nemzet csütörtökön arról is beszámolt, hogy a CÖF és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Alfred Bujara, a lengyel Solidarnosc szakszervezet központi vezetőségének tagja kérésére levelet írt a Solidarnosc Országos Bizottságának azt javasolva, hogy a szakszervezet vezetősége forduljon a magyar Szolidaritáshoz a logó megváltoztatásának ügyében. A lapnak Alfred Bujara azt mondta: a mozgalomnak nem adtak engedélyt jelképük használatára, ezért tájékoztatást kérnek az ügy hátteréről, hogy léphessenek, végső esetben jogi útra tereljék azt. Elmondta: bár tudtak az esetről, azért nem tiltakoztak, mert azt hitték, hogy a Szolidaritás egy szakszervezet, s csak később derült ki, hogy egy politikai szervezet használja az emblémájukat.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. július 25. 17:45
nyilván véletlen volt a névválasztás meg a logo választás is és ehhez http://enjoywroclaw.files.wordpress.com/2010/08/fo_solidarnosc_l.jpg ez http://www.szolidaritas.org/ nem is hasonlít, és ha mégis, nyilván ez volt előbb
MPkm_-
2013. július 25. 17:31
A választások után maguktól is el távolítják a lopott logót.Mert már érdektelen lesz.A bukásuk garantált ezzel a ponty szemü nyugdíjassal.
geraz51
2013. július 25. 16:17
Ezt a hülye Kónyát nem órát lopni tanították Moszkvában hanem logót?
kukagyerek
2013. július 25. 16:01
" ..jogszerűen használják logójukat." Ami "jogszerű", az nem biztos, hogy jogos is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!