A hétvégére felfüggesztette a kamionstopot az NFM

2013. augusztus 01. 18:43

Korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból augusztus 3-án és 4-én - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-t.

2013. augusztus 01. 18:43

A tárca emlékeztet: a kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben a júliusi és augusztusi hétvégéken. Az országos tiszti főorvos azonban az érkező hőhullám miatt II. fokozatú hőségriasztást rendelt el augusztus 2-án 0 órától augusztus 5-én éjfélig. A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti – áll az NFM közleményében.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül végezhetik a szállításokat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak – közölte a minisztérium.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!