Fürjes: Ez nem kánikula kérdése

2013. augusztus 06. 15:22

Ózd polgármestere szerint azok miatt volt szükség a közkutak elzárására és víznyomásának korlátozására, akik ipari mennyiségben vitték el a vizet.

2013. augusztus 06. 15:22

123 közkútból 28-at elzártak Ózdon, 61-nél pedig csökkentették a víznyomást. Mindezt arra hivatkozva lépte meg az önkormányzat, hogy egyesek ipari mennyiségben viszik el a vizet, így pedig év végére a vízszáma elérné a 13 millió forintot. Az ózdi cigánytelepek nagy részén viszont nincs is bekötve a víz.

A 444.hu riportjában Fürjes Pál polgármester elmondja: decemberben, amikor eldöntötték, hogy foglalkozni kell a kérdéssel, még nem volt kánikula. Fürjes szerint ez nem kánikula kérdése, és júniusban, amikor a döntés született, még mindig nem tudhatták, „milyen időjárási viszonyok jönnek”. 

Egy ózdi lakos a 444-nek elmondta: sokat jár naponta vízért, gyakran harminc fordulót is kell tennie. Egy másik helyi polgár elismeri, hogy „volt olyan, hogy megálltak kocsikkal és nagy kannákban vitték a vizet”, de olyankor elmondása szerint rászóltak arra, aki ilyet csinált. Fürjes Pál ennek kapcsán elmondta: a víz elvitele ipari mennyiségben lopásnak számít, viszont nem állíthatnak közterületist minden kúthoz.

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, Berki Lajos kijelentette: volt és van is víz, az „150 méteren belül biztosítva van a lakosság részére”. Berki szerint majd kivárják az emberek, hogy nem kettő, hanem tíz perc alatt telik meg vízzel egy-egy vödör.

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lutra
2013. augusztus 07. 11:32
Jaj, már megint ez a ballibbant sötétség! Kánikulában lopják a legtöbb vizet. Kiékelik a nyomókart egy kaviccsal, és órákon át döntik magukra a purdék. Egy nap alatt kiengednek egyetlen kútból annyit, mint egy átlagos család tíz évi fogyasztása. Ballibantak rendezzenek gyűjtést, és fürdessék a cigányokat. Vagy vigyék őket haza.
Toportyán tiszteletes
2013. augusztus 07. 09:16
Szólhatna valaki végre ennek a sötét baromnak,hogy vizet kéne kánikulában osztania,nem közkutakat elzárnia,ugyanis törvény kötelezi erre...
states
2013. augusztus 07. 08:25
A cigány nem fizet az áramért, nem fizet a gázért, nem fizet a vízért, nem fizet a tankönyvért, a rakásra gyártott fogyatékos kölykeit az állammal tartatja el, a bűnözésük mennyibe kerül, azt tán hagyjuk is, és sorolhatnám a végtelenségig. A kérdés már nem is az, meddig tűri ezt a többségi társadalom, hanem hogy meddig bírja ezt finanszírozni. Mert már most is alig, és 10-20 éven belül pedig beáll a teljes összeomlás. És ez az összeomlás maga alá temeti azokat a balnácikat is, akik a rendszerváltás óta próbálnak politikai hasznot húzni az egyébként megoldhatatlan cigánykérdésből. Ami a jövőt illeti, ez az egyetlen várható haszon, ami az országot illeti.
states
2013. augusztus 07. 07:48
A balnácik természetesen ráröppentek a témára, azt hiszik a balbarmai, hogy most akkor majd dőlnek a cigányszavazatok, csakhogy nem az fog dőlni, mert a cigány nem jár el szavazni, hacsak nem viszik, ellenben a Jobbik megint hülyére veri őket északkeleten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!