Nyomozni kezdtek a Miranda-ügyben

2013. augusztus 24. 21:36

Nyomozás indul a Guardian újságírójának élettársánál talált Snowden-dokumentumokkal kapcsolatban.

2013. augusztus 24. 21:36

David Mirandát – akinek élettársa, Glenn Greenwald kapott feltehetően adatokat Edward Snowdentől az NSA titkos adatgyűjtésével kapcsolatban – vasárnap tartóztatták fel a londoni Heathrow repülőtéren. A brit hatóságok lefoglalták a laptopját, játékkonzolját és telefonját, emellett kilenc órán keresztül faggatták.

A hatóságok szerint az eszközökön tárolt lefoglalt dokumentumok „nagyon érzékeny” adatok, amelyeknek nyilvánosságra hozatala emberéleteket veszélyeztethet – adta hírül a Euronews.

Miranda ügyvédje, Gwendolen Morgan ugyanakkor kijelentette: a brit belügyminisztériumnak a rendőrséggel karöltve egy hete van arra, hogy bebizonyítsa: a dokumentumok valóban veszélyt jelentenek-e a nemzetbiztonságra, vagy sem.

Az Edward Snowden által kirobbantott amerikai megfigyelési botrány első részleteit a Guardian hozta nyilvánosságra. Legutóbb azonban a szintén angol Independent közölt újabb részleteket: úgy tudják, hogy Nagy-Britannia titkos megfigyelőállomást működtet a Közel-Keleten, ahol telefonhívások, e-mailek és az internethasználat adatait rögzítik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!