Pintértől kérhet segítséget Nyakó a közkút-ügyben

2013. augusztus 06. 13:47

Ha kedden sem nyitják meg újra, illetve állítják vissza teljes nyomásra az ózdi közkutakat, a szocialista Nyakó István a belügyminisztert kéri intézkedésre.

2013. augusztus 06. 13:47

Az Ózdon tartózkodó MSZP-s politikus kedden úgy nyilatkozott az MTI-nek: a katasztrófavédelmet felügyelő Pintér Sándornak lehetősége van arra, hogy teljes kapacitással újranyissa a korábban elzárt vízcsapokat, ellenkező esetben ugyanis katasztrófavédelmi vészhelyzet állhat elő. Hozzátette: bízik abban, hogy Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) ózdi polgármester „állja a szavát”, ha azonban kedden sem áll vissza a vízkorlátozás előtti állapot, szerda reggel a belügyminiszter segítségét kéri.

Nyakó István azt mondta, a polgármester hétfő reggel – miután megbeszélést folytattak – még hajlandó volt a múlt hét végén elzárt kutak ideiglenes újranyitására, illetve arra, hogy a szegények lakta negyedekben ismét a korábbi legyen a kutak víznyomása. A szocialista politikus szerint a polgármester ezt egy országos napilap tudósítójának is megerősítette. Szavai szerint a kormánypárti polgármester „pálfordulása” ezután következett be, délután már „Gyurcsány-Bajnai-korszakról és baloldali hecckampányról” beszélt, és nem tett semmit a vízszolgáltatás visszaállításáért.

Az MSZP-s képviselő úgy fogalmazott, hogy Fürjes Pál hétfő reggel még „polgármesterként és emberként” viselkedett, így csak arra tud gondolni, hogy – mivel néhány hete lett városi Fidesz-elnök – „valaki leszólt neki az országos központból, hogy nem emberként, hanem fideszes pártkatonaként” kell eljárnia. Ennek következtében – fűzte hozzá Nyakó István – Ózd szegénynegyedeiben továbbra is fél órákat, órákat kell sorban állni az embereknek azért, hogy vízhez juthassanak. Ezért arra kérte a polgármestert, fontolja meg még egyszer, hogy „emberként viselkedik és állja a szavát”.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2013. augusztus 06. 19:08
Szerintem minden háztartásba be kellene vezetni a vizet a 21.században és bizonyos mennyiséget ingyen kellene biztosítani!!!!!!!!!! Azon felül fizetni. Ezt az ingyenességet nam az államnak hanem a vízszolgáltatónak kellene állni. A levegő a víz létszükséglet. Gondolkozzanak el! Be kellene ezt vezetni magyarországon. Most vissza kellene állítani a nyomást.
megmondtam előre
2013. augusztus 06. 15:53
Jobb helyeken ingyen osztogatják a vizet,van ahol elzárják.Ebben is jobban teljesítünk.Éljen!!
kjkj945
2013. augusztus 06. 15:38
Nyakó miért nem a pártod milliárdosait kéred, hogy fizessék ki a KORLÁTLAN HASZNÁLATÚ VÍZFOGYASZTÁST?????
ördöngös pepecselés
2013. augusztus 06. 14:43
ekkora marhaságot még a lakájmédiákok sem bírtak kiötölni menjenek a patakra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!