A Jobbik feljelentést tesz egy színházigazgató prémiuma miatt

2013. szeptember 03. 10:46

A Jobbik hanyag kezelés miatt feljelentést tesz, mert törvénysértőnek tartja, hogy a Fővárosi Közgyűlés prémium kifizetését tette lehetővé a Madách Színház igazgatójának, miközben veszteséges az intézmény.

2013. szeptember 03. 10:46

Volner János, a Jobbik Budapestért felelős alelnöke meglepőnek nevezte, hogy a főpolgármester 4 millió 560 ezer forint prémium kifizetését javasolta Szirtes Tamásnak az általa végzett jó munkáért. Szerinte a prémiumot nem lehetne törvényesen folyósítani, mivel az intézmény csaknem 19 millió forint veszteséget halmozott fel.

A politikus azt mondta, a városvezetés képes volt személyre szabott jogalkalmazásba kezdeni és megváltoztatni a javadalmazási szabályzatot, hogy kifizethesse az összeget. A Jobbik választ vár arra, hogy erre miért volt szükség. Abszurdnak tartja, hogy az igazgató – aki alapesetben évente 11,4 millió forintot keres – jogosult a pluszpénzre.

A Jobbik alelnöke jelezte: hanyag kezelés miatt büntetőfeljelentést tesznek a Fidesz-KDNP és az MSZP képviselői ellen, amiért megszavazták a vonatkozó előterjesztést.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2013. szeptember 03. 11:12
A magyar átlagot kenterbe verő képviselői juttatásokkal kapcsolatban miért nem tesznek feljelentést?
szalámis hegedű
2013. szeptember 03. 11:12
A BKV-val mi van?
vigyor
2013. szeptember 03. 11:06
Nos, az valóban kérdés, hogy veszteséges cégeknek legyen az színház vagy bármi, ugyan miért lehet prémiumot kifizetni? Hacsak nem csökkentette a premizált jelentős mértékben a veszteséget.
luccy
2013. szeptember 03. 11:00
Dörner prémiuma miért nem zavarja a Jobbikot? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!