A költségvetés módosításáról tárgyal a Ház

2013. szeptember 23. 07:57

Az Országgyűlés mai ülésén új elemekkel egészítheti ki a kormány idei költségvetést módosító előterjesztését a keddi zárószavazás előtt.

2013. szeptember 23. 07:57

A Ház ülése 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, majd az azonnali kérdések és kérdések követnek. Ezután szavazhatnak azokról a zárószavazás előtti módosító indítványokról, amelyek időközben az idei költségvetést átíró kormányzati javaslathoz érkeznek. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztése 171 milliárd forinttal növelné az idei költségvetés hiányát, ugyanakkor a tárcavezető szerint a deficit emiatt nem növekszik 3 százalék fölé.     

A kabinet a büdzsé módosításában 32,5 milliárd forintot szán 160 ezer pedagógus béremelésére, a villamosművek rendelkezésre álló forrásai mellett pedig további 71 milliárdot forintot biztosít az E.ON gázüzletágának állami felvásárlására. Varga Mihály javaslata emellett fedezetet nyújt az MFB tőkeemeléséhez is a takarékszövetkezetek egységesítése érdekében.     

A határozathozatalok további részében a teljes magyar jogrendszeren átvezethetik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) előző héten elfogadott és október 1-jén megvalósuló összevonását. Az esti órákban a különböző nemzetközi szerződések ratifikálásáról tárgyal, valamint néhány korábban napirendre vett javaslat részletes vitáját tartja meg a parlament.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. szeptember 23. 09:19
Minek tárgyalgatni? Átgarvírozni a gránitban, oszt jónapot. Tudja valaki, hogy milyen vastag gránit lapba van vésve az alkotmány? Helyenként már 5-6-szor lecsiszolták és újra vésték. Lassan átlyukad a gránitlap .....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!