Felmentést kaphat a sárga szín alól egy taxitársaság

2013. szeptember 17. 10:00

A luxustársaság azért lobbizik, hogy megtarthassák fekete autóikat. A kérdésben a Fővárosi Közgyűlés dönt majd. Felmerült az is, hogy a cég esetleg eltérhet a fix tarifától, de ebben a kérdésben még nincsenek konkrétumok – írja az Index.

2013. szeptember 17. 10:00

Felháborodtak a taxisok azon az ötleten, hogy a csak fekete Mercedesekkel dolgozó MB Elit Luxury Taxi Szolgáltató Kft.-nek esetleg mégsem kellene átfestenie az autóit. Korábban a főpolgármester az Infórádiónak adott interjújában utalt arra, hogy lehetnek kivételek – írja az Index.

A kérdésben a Fővárosi közgyűlés fog dönteni. Mint írják, az elit társaságnak is nevezett cég vezetője szerint nem jók az előjelek, és valószínűbb, hogy számukra kedvezőtlen döntés születik. Ha a mostani döntés értelmében mégis váltaniuk kell, akkor a jövő augusztusi határidő előtt újra lobbizni fognak.

Felmerült az is, hogy a luxus taxitársaság esetleg a fix tarifáktól is eltérhet, és drágábban árulhatná szolgáltatását. De ebben a kérdésben még nincsenek konkrétumok.

Közben a héten véglegesítik a keresetet, és beperelik a fővárost azok a taxisok, akik a kötelező sárga szín miatt hoztak létre pertársaságot – mondta a Népszabadságnak Mester Csaba, a sofőröket képviselő ügyvéd.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. szeptember 17. 13:09
Valaki pár éve kölcsönzött Orbánnak igyen egy golyóálló merdzsót. Most meg fekete akar maradni. Hát ja. Így már lehet.
Akitlosz
2013. szeptember 17. 12:51
Mindig vannak egyenlőbbek.
OmegaMale
2013. szeptember 17. 12:36
Nem igazán értem a problémát, mert pont a taxisok akarták, hogy a nekik nem tetsző más taxisok kiessenek a játékból. Megint a régóta ismert szín előírásnak estek neki a luxustaxis cégek. Hogy a sárga Merci nem menő? Anno nyugtnémetből tucatszámra hozták be a kiszolgált taxibézs ex-taxi 123-asokat... Tegyenek építő jellegű javaslatot. Pl. egy prémium-kategóriát, ami az emelt szintű viteldíjnak megfelelő anyagi kötelességet ró az ezt vállalni hajlandó cégeknek, cserébe kevesebb forma követelménynek kel megfelelni (bár asszem a nem túl régi Mercik már azért ezt feltételezik). A kisember továbbra is fix hatósági áras sárga taxikon utazhat. Vagy a szóban forgó cég megtalálja a személyfuvarozás más technikai céges formáját, ahol elméletileg nem taxik a járművek, de gyakorlatilag igen. És a tanulság: legközelebb mindenki végezze el a házi feladatát és tárgyalásra alkalmas anyagot hozzon magával, ha már egyszer felkéri a főváros, hogy igazságot tegyen ennyi óvodás között.
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 17. 12:00
Kapitális csúsztatás. "A luxustársaság azért lobbizik," nem azt jelenti, hogy "felmentést kaphat". Csak szeretne kapni. A külömbség nem cseklység...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!