Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

K&H: közel száz milliárdnyi hitel a növekedési hitelprogramban

2013. szeptember 09. 11:12

A K&H Bank 970 hitelszerződést kötött a jegybank növekedési hitelprogramja keretében és csaknem 95 milliárd forint értékű hitelt nyújtott ügyfeleinek.

2013. szeptember 09. 11:12

Huszár Róbert, a bank vállalati szolgáltatások üzletágának vezetője elmondta: az összegből 59 milliárd forintot tettek ki a beruházási és forgóeszközhitelek, közel 36 milliárd forintot pedig devizahitelek kiváltására kaptak az ügyfelek.

A Magyar Nemzeti Bank június elején indult növekedési hitelprogramja keretében a K&H kapta a legnagyobb összeget, összesen 95,5 milliárd forintot, amelyet több mint 99 százalékban kihasznált a szerződéskötésre rendelkezésre álló határidőig, augusztus végéig – ismertette Huszár Róbert.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2013. szeptember 09. 12:20
"Napokon belül elindulhatnak a kifizetések a leállított operatív programoknál - tudatta Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos hétfőn Brüsszelben miután tárgyalt Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral, a Nemzeti Fejlesztés Ügynökséget (NFÜ) irányító kormánybiztossal."
Berecskereki
2013. szeptember 09. 12:00
Ez is azt bizonyítja, hogy a bankok a saját forrású hiteleiket visszafogják, mert magasan akarják a kamatokat tartani. Ezért is szükséges a takarékszövetkezetek országos bankká történő alakítása. Ehhez a fiókhálózatuk sokkal jobban kiépített, mint a jelenlegi kereskedelmi bankoké. Amennyiben az uniós támogatások is rajtuk keresztül kerülnek a vállalkozásokhoz, továbbá a közintézmények számlavezetése és a lakóssági számlavezetés is kedvezőbb lesz, nagyon sok külföldi kereskedelmi bank távozhat az országból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!