Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Martonyi: Az ENSZ BT-nek kell megtalálnia a közös álláspontot Szíria ügyében

2013. szeptember 09. 17:59

Minden eddiginél fontosabb és sürgősebb, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) találja meg Szíria ügyében a közös álláspontot, és tegyen megfelelő lépéseket a jövőbeni támadások megakadályozásáért ‒ közölte Martonyi János külügyminiszter hétfőn az MTI-vel.

2013. szeptember 09. 17:59

A tárcavezető közleményében kiemelte: e magyar álláspont megjelent az európai uniós külügyminiszterek vilniusi ülését lezáró szombati közös nyilatkozatban csakúgy, mint az egy nappal korábbi szentpétervári nyilatkozatban, amelyet a G20-csúcstalálkozó résztvevőinek többsége elfogadott, és amelyhez Magyarország is csatlakozott.

Hasonló irányba mutat John Kerry amerikai külügyminiszter hétfői állásfoglalása, amelyben Szíriát vegyi fegyverei átadására szólította fel. Magyarország reméli, hogy az Aszad-rezsim ennek eleget tesz, és így elkerülhető a válság kiszélesedése ‒ tette hozzá.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2013. szeptember 09. 23:45
Mit beszél ez bele a nagyok dolgába? Felkérte vmelyik BT tag tanácsadónak, vagy nagyzási mániában szenved, mint a gazdája. Csak nehogy úgy járjon, mint Orbán Putyinnal, mikor Bécsben Viktorunk a Cár elé járult atomerőmű-finanszírozás ügyben. Putyin meg közölte vele, hogy ez náluk nem nemzetgazdasági tétel, hanem max nagyvállalati szint,ezért keressen meg ezzel a problémájával egy vállaltigazgatót, ne őt b.tassa. Kb ennyire kíváncsiak Martonyi szövegére külföldön. Magyarországon ettől még ő lehet a Jani. Már csak a nevéből adódóan is.
magnamater
2013. szeptember 09. 22:32
Hogy mit tegyenek Szíria ügyében, azt nem Magyarországtól fogják megkérdezni, Martonyi foglalkozzon a ciánveszéllyel, ha nem képes rá, hogy a magyarok érdekét képviselje, vonuljon nyugdíjba!
leech
2013. szeptember 09. 21:14
Martonyi ügynök , monnyá le ! Te vagy a leghülyébb , legnagyobb zsidó seggnyaló külügyér Európában ! Moszad bérenc . USA bérenc.
Akitlosz
2013. szeptember 09. 19:51
Körülbelül úgy semmi esély sincsen közös BT álláspont kialakítására, legfeljebb egy semmitmondóra. Aztán, ha Szíria, vagy akárki szólítaná fel az Amerikai Egyesült Államokat a tömegpusztító fegyvereinek az átadására megtenné? Amúgy ez a duma is csak azért jött elő, mert Putyin beintett Amerika háborújának, s vele még mindig nem mernek ujjat húzni. Az oroszok ha nagyon akarnák le tudnák lőni az amerikaiak repülőit. Szíria felett is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!