London: 1 százalék alatt lehet a magyar infláció

2013. október 31. 16:34

Az év végére várhatóan jóval 1 százalék alá csökken Magyarországon az éves összevetésben számolt inflációs ütem - jósolták csütörtöki térségi előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

2013. október 31. 16:34

A Goldman Sachs (GS) globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének közgazdászai a felzárkózó térség inflációs folyamatairól befektetőknek összeállított prognózisukban kimutatták: Magyarországon a közműdíjak csökkenése révén mindössze 0,6 százalékos tizenkét havi infláció várható 2013 végén. A prognózis a szűkebb térségen belül is a legalacsonyabb: a GS elemzői Csehországban 1,8 százalékos, Lengyelországban 1,3 százalékos tizenkét havi inflációt jósolnak 2013 decemberére.

A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének szakelemzői a legutóbbi inflációs adatok utáni értékelésükben közölték: várakozásuk szerint a magyarországi éves infláció 2013 végére valószínűleg 1 százalék körüli szintig lassul, és várhatóan 2 százalék alatt marad 2014 első felében is. A 4cast nevű londoni pénzügyi-gazdasági elemzőcég közgazdászai azt jósolták, hogy a háztartási energiaárak újabb csökkentése az idei év végéig jóval 1 százalék alá viszi a tizenkét havi magyarországi inflációt.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzői legutóbbi előrejelzésükben közölték: véleményük szerint a magyarországi infláció a következő hat hónapban is az 1-1,5 százalékos sávban ingadozik. A ház szerint 2 százalék alatti infláció esetén 2014 elején a nominális jegybanki kamat 3 százalék alá kerülhet, ha a külső kockázati környezet ezt megengedi.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vlagyimir Iljics
2013. december 11. 19:54
Csodaszép csodajó ez a szemfényvesztés is a rezsi-rezsim újabb trükkje.. csak éppen van egy apró bibi: AZ EURÓN EZ NEMHOGY NEM LÁTSZIK.. hanem bár az infláció valóban történelmi "mélyponton van" (véletlen mióta idióta matolcsicska az MNB-ben ámokfut)... azonban az Euróra nincs befolyása az orbánmaffiának és HOPPÁ, AZ EURÓ SZÉPEN BALLAG FELFELE ÉS MÁR HÓNAPOK ÓTA STAGNÁLT 300 FT FÖLÖTT!!!! Erről persze mélyen hallgat a hazaáruló orbánmaffia.. ahogy szokták, hazudozás, szemfényvesztés és ha más nem, hát lapítás, sunyítás....
gudmen
2013. november 01. 12:40
ebböl tartos defláció lesz..nincs mire bövülnie a gazdaságnak..erröl nem a fidesz tehet..de ezek a tények.. kommancsok jönnének felvennének egy halom hitelt, megpörgetnék a gazdaságot..és megint kezdhetné elöröl a fidesz...igy megy ez már jorég ota..a lényeg, hogy 500 eurot fog keresni az átlag 10 év mulva is...a politkus meg 5000..lefött a KV.
bsandor
2013. november 01. 12:25
amig nem csap át deflációba tökéletes,no,most tényleg elköszönök,kellemes hétvéget minden hazájáért aggodó nemzettársamnak
sasadi
2013. november 01. 11:10
Nyilván az infláció a rezsicsökkentés miatt lesz alacsonyabb. Valószínű, hogy később ez növekedni fog, de addig is segít az embereknek, mert több marad náluk a jövedelmükből. Hogy ez egyeseknek miért fáj, én azt nem tudhatom, csak sejtem.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!