Megúszták a börtönt Győzikéék

2013. október 02. 13:24

Helyben hagyta az első fokú ítéletet a másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék Gáspár Győző és felesége perében, így jogerősen mindkettőjüket, valamint bűnsegédjüket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték adócsalásért.

2013. október 02. 13:24

Adócsalásért jogerősen is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Gáspár Győző valóságshow-szereplőt, feleségét, valamint bűnsegédjüket a Balassagyarmati Törvényszék szerdán; vagyis a másodfokú bíróság nem adott helyt az ügyészség kérésének, amely súlyosbított a volna a vádlottak büntetését.

Az RTL Klub Győzike show című műsorában szereplő Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta 2005-ben és 2006-ban 27,5 millió forint személyi jövedelemadót titkolt el, ezt az összeget 76,4 milliós jövedelmük után nem fizették be.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék az okirat-hamisítás vonatkozásában korrigálta, de lényegében helybenhagyta a Salgótarjáni Járásbíróság tavaly októberben hozott elsőfokú ítéletét, így Gáspár Győző elsőrendű vádlottat 1 év 8 hónap, feleségét 1 év 6 hónap, míg a bűnsegédként bűnösnek talált B. A.-t 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte. A végrehajtást a törvényszék mindhármuk esetében 3 évre felfüggesztette.

A Blikk szerint Győzike az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét, felesége viszont nem tett vallomást. Ügyvédje ugyanakkor azzal érvelt, hogy bár védence nem fizette meg az adót bevételei után, de amikor költekezett, az ÁFA-val hozzájárult a költségvetéshez.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. október 03. 01:29
Pedig milyen jó kis börtönshowt tudott volna nyomni. A Bucinak is bejött.
MacElek
2013. október 03. 01:10
"Ügyvédje ugyanakkor azzal érvelt, hogy bár védence nem fizette meg az adót bevételei után, de amikor költekezett, az ÁFA-val hozzájárult a költségvetéshez." Akkor az ügyvédje szerint bűnös. Persze mentségére szól, hogy el is verte azt a pénzt, így az állam 27%-át már meg is kapta. Már csak 73% hiányzik. Az enyhe ítélet pedig biztatás mindenkinek, hogy csinálja nyugodtan ugyanezt. Persze csak ha cigány.
MacElek
2013. október 03. 01:06
Gondolom, enyhítő körülmény volt, hogy cigány.
ciseaux
2013. október 02. 19:06
"Az ítélet indoklása szerint Győzike B. Attilát vette rá, hogy álimpresszárió legyen a szerződés aláírásakor, amiért cserébe reklámot ígért a műsorában. Így kerülték el, hogy 80 milliós jövedelmükből adózzanak. A bíróság kimondta: ez a szerződés színlelt volt. Győzike így kommentálta a tegnapi eseményeket: – Tudom, hogy sokan szerették volna, ha leültetnek minket, de szerencsére nem így történt. Forgatjuk tovább az Édes életet. Annak idején elmondtam, azért is vállaltuk el ezt a műsort, hogy visszafizethessük, amivel tartozunk – zárta rövidre Győző, aki bővebben csak a TV2 realityjének kamerái előtt beszélt az ítéletről, ezt a csütörtök esti adásban láthatják a nézők."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!