Csökkentheti a nyugdíjas BKV-bérlet árát a Fővárosi Közgyűlés

2013. november 14. 07:59

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén dönthet a hajléktalanok bizonyos közterületekről való kitiltásáról; a nyugdíjas BKV-bérlet árának csökkentéséről; a Vígszínház és az Operettszínház vezetői posztjára kiírt újabb pályázatról; és a BKV lejáró hiteleinek refinanszírozásáról is.

2013. november 14. 07:59

Dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés azokról a közterületekről, amelyeken megtiltja az életvitelszerű tartózkodást. A jogellenes közterületi tartózkodásra vonatkozó rendelettervezet világörökségi területeket, aluljárókat, járdákat, valamint kerületi önkormányzatok által kért területeket tartalmaz.

A képviselők dönthetnek arról is, hogy jövőre 10 százalékkal csökkenjen a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nyugdíjasbérletének ára. A többi jegy- és bérletfajta ára változatlan maradna, ugyanakkor jövőre bevezetnék a közoktatásban tanulók kétheti bérletét.

Az ülés napirendjén szerepel a Budapesti Operettszínház igazgatói posztjára, valamint a Vígszínház vezetői posztjára szóló pályázat kiírása.

Döntés születhet ezek mellett a BKV 2014-ben lejáró hiteleinek visszafizetéséről refinanszírozási hitellel.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2013. november 15. 00:15
Nem kellett volna.... Nagy itt az ellenállás. Havonta kétszer emelni kell a rezsit, az utazást és a megélhetést. A vörösbirka ahhoz szokott.
kjkj945
2013. november 14. 10:05
Minek ez a bohóckodás???? 2-3 évről van összesen szó, akkor már csak 65 éves korban lehet nyögdíjba menni, és utána ugyis ingyenes nekik!! Ha a hülyeség fájna, ezek üvöltenének!!!
balbako_
2013. november 14. 09:03
Helyes.
trespass
2013. november 14. 08:54
Nem értem. Most hogy föltuningolták a célközönséget totál fittre azzal a sok meneteléssel, inkább áremeléssel ösztönözni kéne a kondi folyamatos karbantartását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!