Számba veszik a szellemi vagyont

2013. november 11. 11:50

Összeírja az állami tulajdonban lévő szellemi vagyont a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – írja a Magyar Nemzetre hivatkozva a hvg.hu. Jogokat, monopóliumokat, technikai hagyományokat vehetnek számba.

2013. november 11. 11:50

A Jedlik Ányos-terv keretei között felbecsülik az állami tulajdonban lévő szellemi vagyont – írja a Magyar Nemzetre hivatkozva a hvg.hu. A munkát a a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szakemberei fogják végezni.

Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala vezetője elmondta: az összeírás után meghatároznák a szellemi javak árát, értékét. Ez azért fontos mert a hosszú távú tervek szerint közép-európai technológiai tőzsdét hoznának létre.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. november 11. 14:42
Csak ne hogy megvédjék!
Ald0 Raine hadnagy
2013. november 11. 13:23
"Számba veszik a szellemi vagyont " Már csak az a kérdés, hogyan akarják lenyúlni.
Gregorius
2013. november 11. 13:14
Talán a gyógyszeripar kivételével, 1990-től kezdődően tudomásom szerint jelentősen csökkent a bejelentett magyar szabadalmak száma, mivel megszüntek azok a hazai cégek, amelyek részben inspirálták, finanszirozták az egyetemi (intézeti) kutatókat szabadalomképes eljárások kidolgozására, és ha a módszer piacképes volt gyártani is kezdték (ebben gyakorlati tapasztalataim is voltak...) Az akkoriban beadott és megadott szabadalmaink közül, abból lett valami, ami mögött komoly cég is állt. Ráadásul a nagy cégeknek saját fejlesztő részlege is volt...
megélhetési prolitikus
2013. november 11. 12:21
lol. csodálkoznék ha pozitív szám jönne ki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!