Átláthatóvá tenné a pártok pénzügyeit az Együtt-PM

2013. december 09. 13:56

A párt- és kampányfinanszírozás átalakításáról, a közbeszerzések jogorvoslati rendjének megváltoztatásáról és a közérdekű adatokhoz való könnyebb hozzáférésről szóló törvényjavaslatokat nyújtott be a parlamentnek Karácsony Gergely - ezt az Együtt-PM-es független képviselő jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

2013. december 09. 13:56

Elmondta: az Együtt-PM kötelezővé tenné a nyílt kampányszámlát, szigorítaná a pártok „pongyola” pénzügyi szabályozását, és arra ösztönözné a pártokat, hogy ne kevés nagy összegű, hanem inkább sok kis összegű adományt gyűjtsenek.

A választási szövetség a közbeszerzések jogorvoslati rendjén is változtatna. Az ilyen típusú eljárásokat egy külön bírósági testület folytatná le, és azokban az esetekben, amikor a beszállítók csak az áron versenyeznek, az állami vagy önkormányzati szervek egy elektronikus licit során választanák ki a legjobb ajánlatot – közölte.

Az Együtt-PM – folytatta – szeretné megkönnyíteni a közérdekű adatok kiperlésének útját. Az Magyar Fejlesztési Bank szerződéseit kivennék a banktitok hatálya alól, az állami szerződések pedig csak akkor válnának érvényessé, miután azokat közzétették az interneten – ismertette javaslatait Karácsony Gergely.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2013. december 09. 19:05
A kis szdsz erőlködik.
ciseaux
2013. december 09. 15:43
Wow! Remek ötlet! Mazel Tov! Mit mondjak, leesett az állam! Az Együtt-PM rögtön kezdheti az "üveg-ki-zsebelés"-t a saját pénzügyeinek a tisztázásával....
kjkj945
2013. december 09. 15:38
Elszámolnak a küüüüfööödről kapott zsével?????????
Berecskereki
2013. december 09. 15:25
LOL Olyan átlátható lenne, mint a libafelvásárlás, értékesítés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!