A Fidesz családi tévéje?

2013. december 27. 10:51

Ha már Lenin megmondta, hogy „minden művészetek közül számunkra legfontosabb a film”, miért ne mondhatta volna 2010-es hatalomátvétele után a magyar kormányfő: számunkra legfontosabb a nyilvánosság.

2013. december 27. 10:51
Friss Róbert

„Karácsony előtt hivatalosan is bejelentették: a német ProSieben-Sat.1 cégcsoport eladta magyarországi kereskedelmi portfólióját, azaz az 1997 óta piacon lévő TV2-t – valaha »a család televízióját« –, s vele három kábelcsatornát. Ha eladta, hát eladta, történt már ilyen a világtörténelemben.

Az ügylet azonban azzal kezdett kissé bűzleni, hogy új tulajdonosként Simon Zsoltot, a TV2 vezérigazgatóját és Yvonne Dederick gazdasági igazgatót nevezték meg. (…)

Ám érthetetlen volna a felháborodás akkor is, ha valóban arra derülne fény: megint a Fidesz családi médiabirodalma gyarapodott. A TV2 hírműsorainak elemzései ugyanis eddig is igazolták a támogató elfogultságot a regnáló kormánypártokkal szemben. Mint ahogyan reklámpiaci elemzésekből meg az derül ki, hogy a TV2 az utóbbi években az állami reklámköltések egyik nagy kedvezményezettje lett, bár nézettsége folyamatosan elmarad a piacvezető RTL Klubé mögött. Voltaképpen tehát igazat mond a televízió: „a tulajdonosváltás után is a korábban meghatározott stratégia mentén folytatja tevékenységét”. Legfeljebb ezután nem álcázhatják pártatlanságnak, ami nem az, s a család televíziójából nyíltan a Fidesz családi tévéje lesz.

Orbán még a nyáron megmondta: »Magyarországon a nagy, kereskedelmi tévék közül egyik sem magyar, mindegyik külföldi, ezért olyan nemzeti szempontokat, amiket otthon igen, itt nem érvényesítenek. Ez sem lesz mindig így.« Tudjuk, a kormányfő nem hazudik: nem lett.”
 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. december 27. 17:09
Figyeljétek meg! "miket"-nek a húgyszagú Gödör,Robikának meg a "mocskos száj"tv fog hiányozni. Ezeknél ez a kultúra! Hiába,ekkora barmok!!!!
qccqccqcc
2013. december 27. 16:54
Na, itt a legújabb komcsi nyalóka, a Fidesz családi tv-je. Vegyetek magatoknak baszd meg ti is.
kjkj945
2013. december 27. 16:32
http://www.ceginfo.hu/ceg/weil-gotshal--manges-szolgaltato-kft-752138.html#tulajdonosok Én nem veszem meg!!
tunde04
2013. december 27. 16:13
és mi köze Yvonne Dedericknek a Fideszhez? egyébként meg ezen állítás.h "A TV2 hírműsorainak elemzései ugyanis eddig is igazolták a támogató elfogultságot a regnáló kormánypártokkal szemben." szemenszedett NOL-os hazugság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!