Hivatalosan is bejelentették a tulajdonosváltást a TV2-nél

2013. december 23. 16:49

A TV2 honlapján közzétett közlemény szerint az országos kereskedelmi csatornát és a portfolióba tartozó három kábelcsatornát Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója és Yvonne Dederick, gazdasági igazgató közösen vette meg.

2013. december 23. 16:49

Hivatalosan is bejelentette a ProSiebenSat.1 cégcsoport hétfőn, hogy eladta a TV2-t is üzemeltető MTM-SBS Zrt-t. A tájékoztatás szerint a magyar tulajdonosok, a TV-HU1 Kft. és a TV-CEE1 Kft. megvásárolták a teljes csatornaportfoliót (TV2, SuperTV2, FEM3, PRO4) és a cégcsoport minden eszközét.

A közlemény szerint Simon Zsolt 2010. október 25-től a TV2 vezérigazgatója, tizenöt éves szakmai múltja van, s korábban Magyarország egyik vezető médiaügynökségének, a MEC-nek ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be.
 
Yvonne Dederick 2011. február óta gazdasági igazgatóként felel a TV2 pénzügyi és számviteli osztályának, valamint a kontrolling és üzleti tervezési osztályának működéséért. A szakember több mint húsz éves gazdasági-pénzügyi ismeretekkel rendelkezik, több cégvásárlási folyamat koordinációjában vett részt az elmúlt években.
 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. december 28. 19:21
mi lesz semmi...jó kiszes, jó kiszes
Hopp Pál
2013. december 28. 19:21
Mit láthattál belőle te öreg majom....még hatott az anyag.
IgazságosIzomViktor.
2013. december 28. 19:21
És a tényekben is beindult a seggnyalós sikerpropaganda.Hajrá magyarország!Hajrá objektív tájékoztatás!
ciseaux
2013. december 28. 19:21
Ebben a sztoriban ez a legjobb! "Az MSZP és az Együtt-PM szövetség azt várja, hogy az illetékes hatóságok tárják fel, kik valójában a TV2 új tulajdonosai. Braun Róbert szerint „ritkán vesz meg két magánember egy 20-30 milliárd forint körüli piaci értékű társaságot”. " Hi-hi-hi-ha-ha-ha! Tessék, bele a szabad piacgazdaságba telibe. Már ezért is "üjjönössze" a parlamenti vizsgálóbizottaság... Azért most kiváncsi lennék, hogyan lett például a Malév az ami, mert se az mszp-t, sem az EgyüttPM-et már nem érdekli, hogy: "2007-ben sokadik próbálkozásra végül az ÁPV Rt. 200 millió forintért eladta a Malévet a Borisz Abramovics Berezovszkij orosz üzletember irányítása alatt álló[ AirBridge Zrt.-nek. Az állami tulajdonú Malév Vagyonkezelő Kft. átvállalta a Malévtól annak a Magyar Fejlesztési Banktól felvett 20 milliárd forintos hitelét, ennek fejében állami tulajdonban maradt a Malév márkanév, az egyik Boeing gépet birtokló Malco LLC és a Százhalombatta-Ferihegy közötti kerozinvezeték. 2009 áprilisában az igazgatóság Martin Gausst nevezte ki a Malév vezérigazgatójának, akinek irányítása alatt a légitársaság az addigi legnagyobb, közel 50 milliárdos veszteségét volt kénytelen elkönyvelni. 2009-ben Abramovics kiszállt az AirBridge-ből, így annak többségi tulajdonosa Költő Magdolna, kisebbségi tulajdonosa és tényleges irányítója pedig az orosz Vnyesekonombank lett, üzemeltetésébe pedig beszállt az Aeroflot orosz nemzeti légitársaság. 2010. március 10-én a Vnyesekonombank kifizette azt a 32 millió eurós bankgaranciát, amelyet az AirBridge által a 2007-ben állami tulajdonban maradó vagyontárgyak után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek fizetendő bérleti díjakra vállalt. 11-én a Malév jegyzett tőkéjét négymillió forintra csökkentették, és 26,82 milliárd forintos tőkeemelést hajtottak végre, amiből 25,36 milliárd forintot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő jegyzett, ezáltal a Malév többségi tulajdonosa ismét a magyar állam lett, 95 százalékos részesedéssel. A maradék 5 százalék továbbra is az AirBridge kezében maradt."....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!