Levélben tiltatta le az idei jutalmakat Orbán

2013. december 21. 09:36

Levelet kaptak a pártközpontból a Fidesz választókerületi elnökei, melyben Orbán Viktor döntésére hivatkozva megtiltották, hogy idén bárki jutalmat vegyen fel. Ha valaki mégis kapott prémiumot, azt vagy vissza kell fizetni, vagy jótékony célra kell felajánlani. Aki nem tesz eleget a kérésnek, annak a mandátuma bánhatja a renitenskedést – tudta meg a Blikk.

2013. december 21. 09:36

Levélben tiltotta meg a Fidesz a kormánypárti városvezetőknek, hogy az idén bármilyen jutalmat vagy prémiumot felvegyenek – derült ki a Blikk birtokába került dokumentumból. Az írást Kubatov Gábor és Kocsis Máté jegyzi, de utalnak arra, hogy az utasítást Orbán Viktor hozta. „Tájékoztatunk benneteket, hogy pártelnök úr határozott álláspontja, hogy a kormánypárti polgármestereknek, alpolgármestereknek idén is tilos jutalmat felvenni” – olvasható a levélben. „Elvárjuk az önkormányzati politikusoktól, sőt az önkormányzati cégek vezetőitől is azt, hogy mondjanak le az extra juttatásokról, a jutalmakról és prémiumokról” – írják.

Az írásban kérik a választókerületi elnököket, hogy körzetükben minden politikust figyelmeztessenek a központi döntésre. Ha mégis történt jutalmazás a körzetben, akkor pedig meg kell érni az érintetteket arra, hogy fizessék vissza a pénzt, vagy fordítsák jótékony célra. Ellenkező esetben a renitenseknek azt kell elmondani, hogy a „jutalomstop egyetlen alternatívája a mandátum visszaadása”. A választókerületi elnököknek emellett január 13-ig tételes listát kell készíteniük arról, hol volt mégis jutalmazás, és milyen célra ajánlották fel az pénzt.

Kocsis Máté a Blikknek megerősítette, hogy küldtek ilyen levelet a választókerületi elnököknek.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrFülig Jimmy
2013. december 22. 15:12
Ovi rá fog erre fázni,háromszor verik le rajta nemsoká a csalódott polgárai!Csinovnyikot megrövidíteni nem jelent jót az álmoskönyvek szerint!
Autofocus
2013. december 22. 14:52
Éljen a választások előtti Karácsony, a demagógia nemzeti ünnepe.
ballada
2013. december 22. 03:58
Irigy komcsik az a bajotok hogy nem kaptatok trafikot ,,földet meg 50 évig ingyen bitoroltátok ,Kisembereket a saját tulajdonából kiüldöztétek ,mert irigyek voltatok azokra kiknek volt önfenntartó képességük.
incze
2013. december 22. 02:40
igazságos kádár jános
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!