Nem jó a levegő Borsodban

2013. december 28. 09:16

Romlott a levegő minősége szombatra az ország északkeleti vidékén, Miskolc és Sajószentpéter levegőjét egészségtelennek minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet a szálló por magas koncentrációja miatt.

2013. december 28. 09:16

Az OKI honlapján található térkép szerint továbbra is az ország északkeleti területén a legrosszabb a levegő minősége. A szálló por miatt négy település, Putnok, Kazincbarcika, Eger, valamint Salgótarján levegőjét minősítette kifogásoltnak az OKI.

Az ország összes többi településen elfogadható a levegő minősége. Előző nap valamivel jobb volt a helyzet, pénteken mindössze három település, Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika levegője volt kifogásolt, a többi településen még elfogadható volt a légszennyező anyagok koncentrációja. A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelését egy index alapján végzik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes).

Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2013. december 28. 15:37
Nyomorszag, cigányszag, egyre megy, egyik se jó. Pedig az ország egyik legszebb része lehetne. Inkább ezen kéne agyalni!
kamasuka
2013. december 28. 11:58
"Azé meeee cigány vagyok?" - kérdezte az OKI-t K. Renátó.
Nannyó
2013. december 28. 11:14
Naná, hogy nem jó Borsodban a levegő! Nyomorszag van... A nyomor szagát az ellenzék mostanság nagyon kedveli, mindenféle ember idejárkál és hülyeségeket beszél...
micream
2013. december 28. 11:04
A TEK a jelek örökre lezárja Orbán Viktor házának környékét A Terrorelhárítási Központ még október 3-án, az izraeli nagykövet látogatására hivatkozva zárta le (pdf) a miniszterelnök házának környékét „a szükséges ideig, de legfeljebb 2013. december 31-én 24.00 óráig”. (Illetve már augusztusban lezárták devizahitelesek tüntetése miatt.) Azóta ezt hosszabbítgatják. Hajdu János, Orbán Viktor volt testőre, most a TEK vezetője legutóbb december 21-én tolta ki a határidőt (pdf) „2014. január 1-én 00.00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2014. január 30-án 24.00 óráig”.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!