Vidéki cigányok hoztak adományt a fővárosba

2013. december 26. 12:06

A cserdi cigányok egy tonna saját termesztésű zöldséget hoztak budapesti rászorulóknak.

2013. december 26. 12:06

A Hír24 riportja szerint a Baranya megyei, roma többségű Cserdi cigány lakói egy tonna saját termesztésű zöldséget hoztak budapesti rászorulók számára. A helyi cigányok és magyarok közös munkája nyomán mintafaluvá váló Cserdit egy roma polgármester, Bogdán László vezeti. Bogdán a falu cigánysora mellett létrehozott 3500 négyzetméteres fóliáskertben szigorú munkafelügyelőként lép fel. Aki hibázik, annak következetesen büntetés jár: hangosan kell olvasni a többieknek a Micimackóból.

A falu a Hír24 szerint szinte teljesen megújult: parkosítottak, játszóteret építettek, felújították a házaikat – részben uniós és állami forrásokból, részben saját munkájuk hasznából.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. december 27. 13:33
giga-mega-riszpekt
Speer
2013. december 26. 19:24
Na végre jót is lehet hallani a füstösökről! :)
chack
2013. december 26. 19:13
- Miért pont a cigányok ne vihetnének adományokat a rászorulóknak? - Miért ne lehetne sok dolgos ember a cigányok közt? - Miért van olyan érzésem, hogy ez egy valóban rasszista vonatkozású hír? A média ingerküszöbét akkor szokta átlépni a cigányokkal kapcsolatos hírek többsége, ha az elnyomottságuk, félelmük kerül szóba. A bűnügyi hírekből pedig kifelejtik az elkövetők származását, ha az áldozat nem cigány. Érdemes átgondolni a média szerepét a cigányok megítélésével kapcsolatban.
kjkj945
2013. december 26. 17:54
Mi a csuda??? Cserdiben DOLGOZNAK a cigányok??? Miért nem teszi a többi falúban is??? Ja mert azoknak jár a segíííj!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!