Az LMP szerint nemzetközi szerződést sért a paksi bővítés szerződése

2014. február 22. 12:00

A paksi bővítésről szóló szerződés sérti az 1998-as aarhusi – Magyarország által 2001-ben ratifikált – egyezményt, amely környezeti ügyekben az információkhoz való hozzáférésről, a nyilvánosságnak a döntéshozatalban történő részvételéről szól – véli a párt, amely népszavazást sürget az atomenergia magyarországi kivezetése ügyében.

2014. február 22. 12:00

Az LMP szerint nemzetközi szerződést sért a paksi atomerőmű bővítéséről megkötött magyar-orosz megállapodás. Ezt Ikotity István, az ellenzéki párt közösségi részvételért felelős szakszóvivője közölte szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Az LMP országos listájának harmadik helyén szereplő politikus elmondta: az Orbán-Putyin-paktum nem szolgálja Magyarország érdekeit, arról a kormány titkolózik, elhallgatja a költségeket, sőt a szerződés beleütközik az 1998-as aarhusi egyezménybe, amelyet Magyarország 2001-ben ratifikált. Ez az egyezmény a környezeti ügyekben az információkhoz való hozzáférésről, a nyilvánosságnak a döntéshozatalban történő részvételéről szól, és a paksi paktum több cikkelyét is sérti – tette hozzá.

Hangsúlyozta, az LMP népszavazást sürget az atomenergia magyarországi kivezetése ügyében, a referendum előkészítéséhez pedig a részvételi demokrácia különböző eszközeit, a többi között az önkormányzati közmeghallgatásokat javasolja.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2014. február 23. 03:54
A megoldás az lenne ha véget érne a globalizmus és használhatnánk végre a meglévő, akár háztartási méretű technológiákat. Azonban erre a jelenlegi világuralmi törekvések mellet igen kevés az esély. A meglévő, már használatban lévő technológiákkal kell megviaskodnunk jogainkért. Ennek a harcnak elsődleges terepe pont az energia. Az atommal huszárvágásszerűen vesztjük el az önellátás jogát. A helyzet pikantériája, ezek a mocskos libsik pont a globalizmus szekértolói és igen nagy szegénységi bizonyítvány, hogy ezzel kénytelenek kampányolni.
várúr
2014. február 22. 19:59
Szerintem a jó ízlést és a tisztességet sérti az lmp. Megy is a kukába, mint elődje, az szdsz.
Wendriner
2014. február 22. 19:03
Még egy pár ilyen hülyeség az LMP részéröl és a 2%-ot sem fogják elérni.
fehereszter001
2014. február 22. 17:19
Nem túl sokat hallani az LMP-ről, de ha igen, akkor is ilyeneket....!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!