Megszavazták a paksi bővítést

2014. február 06. 13:25

Név szerinti szavazáson jóváhagyta a parlament az Oroszországgal kötött megállapodást. A kormánypártokon kívül a Jobbik is támogatta a javaslatot. Orbán, Navracsics, Lázár és Varga sem volt jelen, de távol maradt a szavazástól Mesterházy és Gyurcsány is.

2014. február 06. 13:25

Az LMP-s közjáték után folytatódott a parlament ülése, melynek során a képviselők jóváhagyták a paksi bővítésről szóló megállapodást. Az egyezmény kihirdetését a kormánypártok és a Jobbik-frakció támogatta, a jelenlévő MSZP-s, LMP-s képviselők nemmel szavaztak. Szintén nemmel voksoltak a Párbeszéd Magyarországért független képviselői, a független Ángyán József, Endrésik Zsolt és Szili Katalin, valamint a jobbikosok közül egyedüliként Gaudi-Nagy Tamás. A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők nem vettek részt a szavazásban.

Sem a miniszterelnök, sem helyettesei nem vettek részt a szavazáson, ezen kívül nem jelent meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sem. Az ellenzékből hiányzott például a szavazásról a nemrég Paks ellen tüntető Gyurcsány és Mesterházy is – írja a 444.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CyberDog
2014. február 06. 21:31
Pár éve aki az oroszokkal tárgyalt, az hazaáruló volt. Most mikor a csuti MINIszterelnök eladja az országot a ruszkiknak (tavaris konyec ... hahaha) ö meg a nemzet megmemtője? _aszott egy ország ez.
predator
2014. február 06. 20:58
Jól tették! A lakosság többsége támogatja a nukleáris energiát.Reméljük,hogy minden a tervek szerint alakul és időben üzembe lépnek az új,lehetőleg 1200 MW-os orosz blokkok. A Jobbik pedig azt bizonyította,hogy tényleg konstruktív ellenzéki párt, mert nem szavaz le alapból minden előterjesztést,ami a kormányoldalhoz köthető. Ellentétben a libás koalícióval.
=nessuno=
2014. február 06. 18:38
Hazaárulók. Orbán és Vona innentől felváltva fényezheti a szabadság téri felszabadulási emlékmű aranyozását! Az meg egyenesen szánalmas, hogy a vezérkar nem szavaz arról, amit kiad a gombnyomkodóknak! OV rendszeresen nem vállal felelősséget.
kvantumfilozófus
2014. február 06. 17:48
Na hát akkor ezennel megvan a várva várt felhatalmazás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!