Most pedig kijutunk!

2014. március 02. 08:44

Mármint a következő futball-Európa-bajnokságra. Hacsak…

2014. március 02. 08:44
Hegyi Zoltán

„Magabiztosságomat arra alapozom, hogy legalább húsz éve és ezenbelül kétévente megjósolom, hogy válogatottunk hányadik helyen végez majd a csoportjában, hogy aztán majd úgy is legyen. Ebből a szempontból jobban hasonlítok a néhai Csurka Istvánra, mint szegény Lengyel Lászlóra. A jövőbelátáshoz egyébként nem kell sok ész, csak a jelen ismerete, némi realitásérzék és a felhorgadó hurráoptimizmus kordában tartása.

Amikor még csak kalapban voltunk (valami csoda folytán a másodikban), felállítottam egy optimális csoportot, ahonnan az új rendszer szerint komoly esély kínálkozna másodikként azonnal kijutni, és egy horrort, ahol komoly bruszt menne a negyedik helyért.

A verzió: Görögország, Magyarország, Szlovénia, Lettország, Azerbajdzsán, Liechtenstein.

B verzió: Hollandia, Magyarország, Szerbia, Lengyelország, Izland, Kazahsztán.

Valóságverzió: Görögország, Magyarország, Románia, Finnország, Észak-Írország, Feröer-szigetek.

Innen elcsíphető a legjobb harmadik helyezett pozíciója, vagy legalább egy olyan, ahonnan összefuthatunk egy verhető csapattal.

Ez tényleg a most vagy soha alapesete.”

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci5
2014. március 02. 12:32
És ha nem, akkor mi van?
kuwiq
2014. március 02. 10:40
És hol a realitásérzék, jóember? A szövetségi kapitányunkat úgy hívják, hogy Pintér! A magyar bajnokságból válogatja össze a csapatot, lesz@rja a Bundesligában és a Premier League-ban edző és játszó játékosokat. Igaz is, minek nekünk nemzetközi színtéren edződő és bizonyító játékos? Minek nekünk nemzetközi színtéren teljesített edző, amikor itt van nekünk Pintér, aki az ETO-val csúfosan, megalázó módon kiesett a Maccabi Tel-Aviv ellen, amelyik csapat aztán simán kiesett valami nevenincs brigád ellen. A realitás az, hogy kiesünk és kész. A magyar bajnokságban nem folyik nemzetközi szintű munka, uefa edzőképzés, uefa licenc ide-vagy oda. Látszik a játékosok erőnlétén és mentális állapotán, ahogy egy félkomoly külföldi ellenféllel kerül szembe a magyar klubcsapat. Sőt, pl amikor ide kerül egy gyors, dinamikus külföldi játékos, fél éven belül beleszürkül a magyar mezőnybe. Vajon mi lehet az oka? Csak nem az elhibázott edzésmunka? A realitás az, hogy a válogatottunkban is meglátszik a különbség, Gera egymagában majdnem többet futott, mint az összes magyar bajnokikon edződött játékostársa együttvéve a hollandok elleni 3:5 alkalmából.
becike4
2014. március 02. 10:03
Ebből a csoportból biztosan kijutnánk: Akárki Magyarország Andorra Lichtenstein Feröer Szigetek Járda szigetek Szunyog szigetek Minden más vari reménytelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!