Kellenek a hétköznapi hősök

2014. március 27. 16:34

Nem elég segítőkészek a magyarok, ezen szeretne változtatni a Hősök tere nevű program, amelynek az ötletgazdája, a Prezi egyik alapítója Halácsy Péter.

2014. március 27. 16:34

Kevés a hétköznapi hős, és nem elég segítőkészek a magyarok – derült ki egy friss kutatásból. Ezen szeretne változtatni a Hősök tere program, amely egy önkéntes hálózat segítségével 200 iskolapszichológust és pedagógusnak fog módszert adni arra, hogyan tanítsák meg a 12-18 éves gyerekekkel, hogy figyeljenek a másikra. A projekt ötletgazdái Halácsy Péter, a Prezi társalapítója és Philip G. Zimbardo, a Stanford Egyetem pszichológus professzora, de több ismert ember is csatlakozott a projekthez, többek között Harcsa Veronika énekesnő is. A projekt sajtótájékoztatójáról bővebben a Mandiner.startup oldalán számoltunk be.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. március 27. 19:42
Ezeknek a nagy népnevelő oktatásoknak az a célja, hogy a Prezi terjedjen. Mert az hót ziher, hogy azzal oktatják a buta magyaroknak a segítőkészséget. Hány milliónál is tartotok most, Péter? A cél, ha jól emlékszem, a világon mindenki. Akár szüksége van rá, akár nincs. Ez a baj ezekkel a dolgokkal. Hogy a fészbuk is függővé tesz. Mert abból élnek.
Ouroboros
2014. március 27. 18:45
Ezt miért kell diszlájkolni?
Kiddush Hashem
2014. március 27. 18:40
Harcsa Veronika egy jószándékú részben zsidó származású énekesnő. Lelkesedésének legjobb terepgyakorlata lehetne Izrael zsidó nemzetállam, ahol tulajdonképpen otthon van. Az ottani tapasztalatok után kellene itt folytatnia.
Kiddush Hashem
2014. március 27. 18:29
Okostojás, gyapjas hajú, belvárosi, urbánus "szociológus 19. századi jött-magyarok!" új mozgalma? Minél nagyobb egy adott társadalmon belül az etnikai sokszínűség, minél több olyan csoport él egymás mellet, amelynek az eredet és történelmi sorsközössége, szellemi és anyagi kultúrája eltér egymástól, annál kisebb a BIZALMI INDEX. A Schwarz féle transznacionális "csodatevők" az egyik oldalon a multikulturalitást szorgalmazzák, míg a másik oldalon Weiss testvérük ennek káros hatásától gyárt elméleteket. Jól meg vannak a hitsorsosok az általuk generált problématömegben és mert ez arról is gondoskodik, hogy megéljenek belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!