Lázár: Kevés gyereket vállalnak a fiatalok

2014. március 04. 16:32

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár Alsópáhokon kijelentette: a kormány feladata, hogy minden segítséget megadjon a mai 20-30-as generációnak, hogy az minél több gyermeket vállaljon. A politikus megjegyezte azt is: a közélet, az üzlet, az egyház és a személyes keresztény meggyőződés nem elválasztandó, hanem egymással összeköthető dolgok.

2014. március 04. 16:32

A kormány mindent megtesz azért, hogy az ország egy anyagilag, létszámában és lélekben is gyarapodó közösség legyen, és hogy egy családbarát, gyermekbarát társadalom jöjjön létre – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden a Zala megyei Alsópáhokon.

A Kolping Hotel megújulása alkalmából rendezett ünnepségen Lázár János azt mondta, a legnagyobb kihívás az ország újjászervezésében, hogy a fiatalok kevés gyereket vállalnak. Véleménye szerint a kormány feladata, hogy minden támogatást, bátorítást, segítséget megadjon a mai 20-30-as generációnak, hogy minél több gyermeket vállaljon, mert meggyőződésük szerint csak az az ország lehet sikeres, egészséges, boldog, ahol nem kevesebb, hanem több gyermek születik.
 
Lázár úgy fogalmazott: mindaddig, amíg csökken Magyarországon az egy évben született gyerekek száma, nem elégedettek a kormányzat tevékenységével. Lázár János szerint ennek a helyzetnek két megoldása van: „az egyik, hogy az olyan fajták, mint én, időben megy haza és sokat megtesz azért, hogy harmadik gyereke szülessen”
 
Az államtitkár másik lehetőségként és kötelességként említette, hogy a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy egy családbarát, gyermekbarát társadalom jöjjön létre. Ennek eszközeként az adórendszert, a fiatal nők támogatását, vagy például egy Alsópáhok nagyságú település fejlesztését említette.
 
Lázár János azt mondta, a kormánynak kiemelten fontos, hogy ne csak építkezzen, „ne csak tégla és habarcs jöjjön létre a kezünk által”, hanem ennek legyen egy célja is, ez pedig a család és a gyermek támogatása keresztény értékrend és meggyőződés alapján.
 
Szavai szerint „nekünk az a hitünk és meggyőződésünk, hogy a közélet és a politika, az egyház és az üzlet, és a személyes keresztény meggyőződés, nem elválasztandó, hanem éppenséggel egymással összeköthető dolog”. Mint mondta, azt szeretnék, ha minél több magyar család csatlakozna ehhez a értékközösséghez.
 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. március 05. 11:37
Érthetelen! Pedig teljes a vagyonbiztonséh, milliárdokat loptak el az apukák! Ja, hogy nem mind, hanem csak ő, meg néhány haverja?
Csigorin
2014. március 05. 09:02
Megis mire szuljenek a fiatalok gyereket, amig a szuloktol se tudnak elkoltozni, mert ket fizetesbol lehet epphogy kijonni alberlet nelkul?
decens
2014. március 04. 23:19
Ha valamit, hát a népesedéspolitikai törvényeket kellene az alkotmányban védeni. Álságos, hogy az egymást váltó pártok negligálják az elődök törvényeit. Így hát miről is beszélünk?
kjkj945
2014. március 04. 21:24
"" Ne szülj rabot, te szűz! anya Ne szoptass csecsemőt!...” ""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!