Magyar segélyszállítmány érkezett Kijevbe

2014. március 06. 20:58

Százezer dolláros segélyszállítmányt adott át a kijevi nagyköveti a Majdan egészségügyi szolgálatának. Az ukrán fővárosban már kiürültek a gyógyszertárak. Ez már a második magyar segélyszállítmány volt Ukrajnába.

2014. március 06. 20:58

Magyarország nevében mintegy 100 ezer dollár értékű egészségügyi segélyszállítmányt adott át csütörtökön Kijevben az ukrán orvosi szolgálatoknak Bayer Mihály nagykövet – tájékoztatott Magyarország kijevi nagykövetsége.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az 1,3 tonnányi segélyszállítmányhoz, amelyet Martonyi János külügyminiszter a visegrádi négyek külügyminisztereinek 2014. február 28-i látogatása során vitt magával az ukrán fővárosba, a Külügyminisztérium mellett a Gedeon Richter, a Béres és az Emberi Erőforrások Minisztériuma járult hozzá elsősegély-nyújtási eszközökkel és gyógyszerekkel.
 
Bayer Mihály a segélyrakományt a Majdan egészségügyi szolgálatának adta át. Natalia Szolojko, a szolgálat gyógyszerészeti részlegének vezetője köszönetét fejezte ki a magyar népnek és Magyarországnak a támogatásért. Mint mondta, jókor érkezett a segítség, mert a véres események alatt az ukrán fővárosban kiürültek a gyógyszertárak.
 
A mostani a második alkalom, hogy Magyarország humanitárius segítséget nyújt az ukrán egészségügyi szolgálatoknak az ukrajnai tüntetések során megsérültek kezeléséhez. Előző alkalommal, 2014. február 24-én 10 ezer dollár értékben juttatott el gyógyszereket, vérplazmát Magyarország Ukrajnába a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat közreműködésével. A magyar kormány ezen kívül 30 millió forintot különített el a sebesültek gyógykezelésére és rehabilitálására.  
 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2014. március 06. 21:50
egy csillárt adhatnának érte azokból a pár millió eurós darabokból a Janukovics palotából, majd a magyar állam eladja az ebayen jó pénzért egy arab sejknek , mindenki jól járna...
magnamater
2014. március 06. 21:41
A felszabadítás zabrálással kezdődött,aztán megszervezték, ment a "MAGYAR FÖLÖSLEG" az oroszokhoz,ráadásul a jóvátételre. Nem szabad olyannak adni, ki az ajándékot jogos jussának nézi. Van itt az országon belül ép elég sok ember, ki adótartozását,devizahitelét nem tudja fizetni, azokat kell segíteni - kik kiraboltak bennünket, adományaink nélkül is meglesznek.
távozz a magyar közéletből
2014. március 06. 21:02
minek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!