Vagy megrugdostak egy fidelitasost, vagy nem

2014. március 24. 21:14

A Fidesz szerint a DK szimpatizánsai bántalmaztak egy Fidelitas-aktivistát Gyurcsány Ferenc nyíregyházi fóruma alatt. A DK nem tud ilyen esetről, és csak a Fidesz provokációjáról van szó szerintük.

2014. március 24. 21:14

A Fidesz közlése szerint megrugdosták a Fidelitas aktivistáját Gyurcsány Ferenc nyíregyházi rendezvényén hétfő délután, a Fidelitas a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen. Jászai Menyhért, a Fidesz nyíregyházi szervezetének elnöke hétfő este az MTI-vel azt közölte: a DK elnökének kampányrendezvényén egy idős férfi többször megrúgta a Fidelitas aktivistáját, aki lufit osztott a város főterén sétálóknak.

„A Gyurcsány Ferenc beszédéről tudósító Nyíregyházi Városi Televízió felvételén jól látszik, hogy a Fidelitas aktivistái hallótávolságon kívül, legalább száz méterre sétáltak a rendezvény helyszínétől, így a DK szónokát és a kampányeseményt semmilyen módon nem zavarták” - írta közleményében Jászai Menyhért. Hozzátette: az eset miatt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a téren tartózkodó járőreinek is be kellett avatkozniuk.

A DK szerint semmiféle fizikai atrocitás nem volt tapasztalható Gyurcsány Ferenc hétfői nyíregyházi rendezvényén, az ellenzéki párt szerint csak a Fidesz provokációjáról van szó. Széll András, a DK nyíregyházi választókerületi ügyvezető alelnöke a Fidesz közleményére - miszerint bántalmazták a Fidelitas aktivistáját Gyurcsány Ferenc nyíregyházi rendezvényén - az MTI-nek úgy reagált: a DK elnöke a Kossuth tér egyik padjára felállva beszélt, amikor a közelben lévő hotel előtt gyülekező fideszes aktivisták elkezdtek az ellenzéki szimpatizánsok felé vonulni.

Ekkor kivált a tömegből egy általunk nem ismert személy, és szólt a Fidesz-aktivistáknak, hogy menjetek innen, semmi dolguk nincsen itt,  közölte Széll András, aki maga is a helyszínen volt. Hozzátette: ő semmilyen fizikai atrocitást nem látott, a téren lévő rendőrök azonnal a két tábor közé álltak. „Nem tudom megerősíteni, hogy fizikai atrocitás történt volna. Én azt gondolom, hogy ez a Fidesz részéről provokáció” - közölte a DK helyi választókerületi ügyvezető alelnöke.

Elmondta, ha valóban úgy történt, ahogy a Fidesz állítja, akkor a rendőrségnek kell lefolytatnia az eljárást. Széll András az MTI kérdésére ugyanakkor határozottan visszautasította, hogy a fideszesekkel szópárbajt vívó férfi DK-s aktivista lett volna.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2014. március 25. 08:10
aki disznók közé keveredik megeszik a demokrata mókuskák(Sciurus vulgaris),jó hogy nem a hahások közé került,azok demokratikusan akasztották volna
JohnnyFirpo
2014. március 24. 22:35
Hát hol máshol kéne lufit osztogatni az ifjú komcsiknak, ha nem az öreg komcsik mellett?
freehckr
2014. március 24. 21:32
Mondjuk egy olyan szervezet aktivistáját megrugdosni amelynek ez a féleszű az elnöke: http://goo.gl/m9Aabo Ez minimum enyhítő körülmény... :)
sersem3
2014. március 24. 21:31
Szerintem a fideszes aktivista seggberugdosta önmagát,hogy bekerüljön a tv-be. Csak igy lehetett,ha az igazmondó dekások állitják. Ha ezt meg tudja csinálni,akkor még a cirkuszban is kaphatna melót,akkora tehetség! Felléphet a csörgősipkás Feri bohóccal,meg az idomitott libás gordonnal együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!