Fideszes sms-ek: az adatvédelmi hatósághoz fordul a TASZ

2014. április 05. 12:21

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult a TASZ, hogy megtudja, miként lép fel a szervezet azon kéretlen sms-ekkel és más üzenetekkel szemben, amelyek a Fidesz-KNDP-re való szavazásra buzdítanak.

2014. április 05. 12:21

 A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kérdéssel fordult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH), hogy megtudja, miként lép fel a Fidesz kéretlen üzeneteivel, az sms-ekkel és e-mailekkel szemben.

A jogvédő szervezet adatvédelmi programvezetője szombaton az MTI-vel közölte: az adatigényléssel azt követően éltek, hogy a jogsegély-szolgálatukhoz beérkezett információk szerint a Fidesz leállíthatatlanul küldözgeti e-mailjeit olyanoknak, akik soha nem adták meg elérhetőségüket a pártnak, és ezt az érintettek jelezték is a TASZ-nak.  Hídvégi Fanny jelezte: véleményük szerint a NAIH is tud a feltételezhető jogsértésről.
 
Az adatigénylés keretében egyebek között azt kérdezik a hatóságtól, hogy hány bejelentés érkezett a NAIH-hoz arról, hogy a Fidesz, a kormány vagy a Civil Összefogás Fórum kéretlen leveleket küld. Kíváncsiak arra is, hogy az információs törvény alapján milyen intézkedéseket tett a NAIH az ilyen ügyekben.
 
Továbbá: indított-e a NAIH hatósági eljárást a Fidesz, a kormány vagy a CÖF adatkezelési gyakorlata kapcsán akár email címek kezelése akár más ügyben?
 
Arra kérik a hatóságot, hogy ezekre a kérdésekre a  békemenetre és Fideszt támogató nagygyűlésre meghívó sms-ek tekintetében is válaszoljon.
 
Hídvégi Fanny közölte: jogsegély-szolgálatuknál egy panaszos azt kifogásolta, hogy a rezsicsökkentéses aláírásgyűjtés óta napi rendszerességgel kap e-maileket a Fidesztől, pedig nem is írt alá semmit. Mások a békemenetre kaptak kéretlenül meghívást, illetve a Fideszt támogató rendezvényre hívó sms-t is kapnak olyanok, akik megtiltották a mobilszolgáltatóknak, hogy számukat ilyen célra kiadják.
 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. április 05. 17:38
Minden zsidó balos? vagy minden Taszos Zsidó?
pkarcsi
2014. április 05. 16:27
Höbörög a TASZ.Mi van az mszp,DK sms-el?Öket miért nem baszogatod, te vörösTASZ?
56október
2014. április 05. 14:36
Érdekes, a cigányok kéretlen támadásai valahogy nem verik ki náluk a biztosítékot, akkor mindig az ő oldalukra állnak. Persze ha valamelyik libsi sóhivatal küldözgetne sms-eket, akkor azonnal meg magyaráznák, hogy kirekesztő-náci-rasszista-soviniszta dolog kifogásoli őket.
kjkj945
2014. április 05. 13:56
"" kap e-maileket a Fidesztől"" és??? Én meg a pm, gyüttment, cöf, haha stb-től kapom. Ugy, hogy válaszolni nem lehet, letiltani sem. A harmadiknál ment a 'spam' jelzés és a spamokat hetente törlöm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!