Könnyítene a startupok terhein a kormány

2014. április 02. 15:22

Adó- és adminisztrációs tehercsökkentő csomagot ígért a startupoknak Cséfalvay Zoltán államtitkár.

2014. április 02. 15:22

Cséfalvay Zoltán kiemelte: az intézkedési csomag azokon a javaslatokon alapul majd, amelyeket a tavaly létrejött BudapestHUB munkacsoport dolgozott ki. A munkacsoport a hazai startup világ szereplőinek és az NGM szakértőinek részvételével működik.

Az államtitkár a Startup Tavasz rendezvénysorozat keretében rendezett közép-európai startup verseny megnyitóján emellett szólt a startupok és azonban belül az applikációs gazdaság szereplőinek jelentőségéről is.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. április 03. 16:13
Persze ott dől meg az egész, hogy a Fidesz erre alkalmatlan, mert mindent a párthatalmának rendel és gyűr alá. Ezzel a mentalitással csak szolgaságot lehet csinálni, nem kreatív, öntudatos és szabad országot, ahol virágzik a szellem.
Kárpáti Zoltán
2014. április 03. 13:57
Addig míg Magyarország nem lesz képes és elég érett a saját szellemi tőkéjéből profitálni és a világpiacon érvényesülni, addig tényleg csak Európa összeszerelőüzeme lehetünk. Nem elég támogatni. Ennek az egész állami infrastruktúráját ki kell építeni. A tehetségfelfedezésen és gondozáson át, a kockázati tőke befektetési alapokon át a piaci és technológiai stratégiákig és menedzsmentig.
Kárpáti Zoltán
2014. április 03. 13:44
A startupos gyerekeket meg megbecsülni és bevonni a fejlesztésekbe. Hogy ne a hülye amerikás marhaságokat hordják haza és azzal kampányoljanak itt, hanem valami értelmes és magyar vonatkozásban tényleg hasznos dolgokkal. Ami a magyar társadalmat érdemben segíti és fejleszti.
Kárpáti Zoltán
2014. április 03. 13:41
Már rég ezt kellett volna tenni. Úgy húsz éve. Akkor már startup-nagyhatalom lehetnénk. És mi lenne ha valami alapot és szakmai bázist is létrehozna, ami pénzelné és menedzselné is őket? Hogy ne a külföld kaszáljon azon is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!