Lesz nemzeti alkoholstratégia

2014. április 28. 10:30

Nemsokára társadalmi egyeztetésre bocsátják a nemzeti alkoholprogramot. Az alkoholfogyasztás visszaszorítását célzó tervet az Országos Addiktológiai Centrum dolgozta ki.

2014. április 28. 10:30

Nemzeti alkoholstratégia készül az alkoholfogyasztás visszaszorítására – tudta meg a Népszava az egészségügyi államtitkárságtól. A minisztérium koordinálásával az Országos Addiktológiai Centrum dolgozta ki a tervet. Az anyag a „Szakpolitikai Program az Alkoholprobléma Visszaszorítására 2014-2018” címet kapta. Azt még nem lehet tudni, pontosan mikor kerül ki véleményezésre a kormányzati honlapra.

A legfrissebb Globális Drogvizsgálat eredményei szerint Magyarországon az alkohol jóval nagyobb problémát jelent, mint a droghasználat. 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karpo
2014. április 28. 18:52
nemzeti italbót.
pinceszövetkezet
2014. április 28. 16:50
Aki belekeveri a házi pálinkafőzés ügyét ebbe, az semmit sem értett meg. Egyébként csak a városi prolik nem értik meg, hogy az akinek saját gyümölcsfájáról saját célra pálinkát főz adózatlanul, az olyan , mint az a panelproli, aki saját maga borotválkozik meg otthon és nem kell neki befizetni a fodrásznál a szolgáltatás díját terhelő ÁFA -t! Még tiszta szerencse, hogy az EU nem adóztatja meg a kertben végzett zöldségtermesztést, ezekből házilag készített savanyúságot, a gyümölcsből készített lekvárokat.. vagyis a befőzés nem adózik de a kifőzés igen :)
S0ma
2014. április 28. 16:00
"A legfrissebb Globális Drogvizsgálat eredményei szerint Magyarországon az alkohol jóval nagyobb problémát jelent, mint a droghasználat. " --- Nahát! Éljenek a drogok és a dílerek!
Akitlosz
2014. április 28. 15:52
"A legfrissebb Globális Drogvizsgálat eredményei szerint Magyarországon az alkohol jóval nagyobb problémát jelent, mint a droghasználat." Hát ha csak ez a gond ezen nagyon könnyű segíteni. Csupán legalizálni kell a kábítószer termelést, kereskedelmet és fogyasztást aztán máris tele lesz az ország drogosokkal. Még külföldről is fognak jönni vendég drogosok. Dőlni fog az adóbevétel! Hajrá barmok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!