Pályázunk a 2020-as foci Eb néhány meccsére

2014. április 24. 15:29

Az MLSZ csütörtökön elküldött pályázata három csoportmérkőzésre és egy egyenes kieséses találkozóra szól.

2014. április 24. 15:29

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtökön elküldte az UEFA-nak pályázatát, amelynek célja, hogy Budapest legyen az egyik helyszíne a 2020-as Európa-bajnokságnak. Az MLSZ az MTI érdeklődésére azt a tájékoztatást adta, hogy az új Puskás Ferenc Stadionnal három csoportmérkőzésre és egy egyenes kieséses találkozóra kandidál. A tervek szerint az építkezés jövőre kezdődik és az új aréna legkésőbb 2018-ra elkészül.

Vígh László, a beruházásért felelős kormánybiztos tavaly áprilisban jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében különleges, a világon is egyedinek számító eljárással épülhet meg a nemzeti futballaréna, "stadion a stadionban" koncepcióval, így a mostani Puskás Ferenc Stadionon belül készül majd el az új létesítmény. A tervek szerint 65 ezer néző befogadására lesz alkalmas, a beruházás pedig 70-90 milliárd forintba kerül majd.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) péntekig várja a végleges pályázatokat, a végrehajtó bizottság pedig szeptember 19-én dönt a rendezőkről. A 2020-as Eb-re 13 ország egy-egy városában kerül sor. Tavaly szeptemberig 32 ország – köztük Magyarország – jelezte pályázati szándékát, de szerdán a lengyelek és a csehek is visszaléptek. Az Eb-t illetően két csomagra lehet pályázni: az egyik a két elődöntőt és a finálét foglalja magában, míg a másik három csoportmérkőzést és egy egyenes kieséses – nyolcad- vagy negyeddöntős – összecsapást. Utóbbit tekintve majd 12 győztest hirdetnek ki. A nyolcaddöntőre 50, a negyeddöntőre 60 ezer férőhelyes stadion az elvárás.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2014. április 25. 07:37
Most, hogy már Puskás emlékére elkészült egy stadion, igazán visszakaphatná a Népstadion a régi nevét. Azelőtt nem volt baja a jobboldalnak ennyire a "néppel", mint olyan. Hiszen ők voltak a "népnemzetiek". De most már csak a nemzet maradt :) Azt a fogalmat viszont használják-koptatják unos-untalan, mióta kisajátították.
kamasuka
2014. április 24. 16:51
Nesztek majmok, banán! És az ország csak épül, szépül, NÉLKÜLETEK! :D
egysegelem
2014. április 24. 16:24
Nincs mese, boviteni kell a felcsuti arenat, mert Orban addig nem nyugszik ameddig nem a haza ellett lesz a donto, kerul amibe kerul.
suverän
2014. április 24. 16:18
Ahhoz, hogy ez változzon kell egy utánpótlás és kellenek stadionok. Nézzél meg egy angol/spanyol/német meccset. Nézzél meg egy világversenyen összegyűl több százezer boldog szurkolót akár otthon akár a helyszínen! Nagyon fontos dolog a foci, majd egyszer talán te is megérted hogy miért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!