Több kedvezményt adna a kétgyermekes családoknak a Jobbik

2014. április 04. 11:10

A Jobbik a második és a negyedik gyermeknél is a családi adókedvezmény mértékének emelését tervezi kormányra kerülése esetén. Emellett a második gyermek után is bevezetnék a testvérkedvezményt olyan területeken, ahol jelenleg ez csak a háromgyermekeseknek jár.

2014. április 04. 11:10

Dúró Dóra sajtótájékoztatón elmondta: a jobbik emelné a családi adókedvezmény mértékét a második és a negyedik gyermeknél is. A tervezett intézkedés oka, hogy a családok többsége ma csak egy gyermeket vállal, és a második gyermek megszületése nehézséget jelent. Hozzátette: ugyanakkor a háromgyermekes modellt sem lehet plafonnak tekinteni, ma már a népességfogyás mértéke miatt minden szülőképes nőnek négy gyermeket kellene vállalnia.

A Jobbik bevezetné a testvérkedvezményt olyan területeken, ahol jelenleg ez csak a háromgyermekeseknek jár. A képviselő példaként említette az utazási kedvezményt, ahol a nagycsaládosoknak 90 százalékos kedvezményt biztosítanak, a kétgyermekeseknek viszont semmilyen támogatás nem jár. Kitért a táborozásra és a közétkeztetés ingyenes igénybevételére is. Megismételte a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának 5 százalékra csökkentésére vonatkozó tervüket.

Az intézkedések fedezetét firtató kérdésre Dúró Dóra azt mondta: a rendelkezésre álló költségvetési forrásokat a gazdasági programjuk tartalmazza. Az államadósság újratárgyalásával és a korrupció visszaszorításával évi több 100 milliárd forintot lehetne megspórolni, emellett a Jobbik munkahely-teremtési terve is az adóbevételek növelését eredményezné – mondta a politikus.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzTamás
2014. április 04. 19:41
Lehet mindenfélét össze-vissza ígérgetni, de betartani ki fogja? Hát nem a jobbik az biztos.
Tirlaszlo
2014. április 04. 14:21
A Jobbiknak nincs helye a parlamentben!Teljes gazdasági elszigeteltség várna az országra,ha ezek hatalomra jutnának és akkor nemcsak a kétgyermekes családok nem kapnának kedvezményt,hanem Magyarország sem kapna kívülről gazdasági támogatást! Másrészről az ország gazdaságának a Jobbiknak van programja???!!Ha van is valami kitalálva rá,nem hiszem,hogy hatásos.....
önzetlen
2014. április 04. 13:25
Azt látom, hogy ígérgetésben nagyon gyorsan felzárkóztak a nagyokhoz! Valamirevaló szakpolitikusok és szaktanácsadók híján a hatástanulmányokkal és egyebekkel már kicsit gondban lennének, azt se tudják, mi sülne ki ebből, de sebaj, hisz jót akarnak, és ígérnek! Attól még, hogy mondjuk nem egy BMW-d, hanem egy Trabantod van, még nem fogsz teljes nyugalommal beülni egy vak és süket sofőr mellé az anyósülésre mondván: ennél már rosszabb nem lehet..
USsange
2014. április 04. 12:42
Nem lehet olyanokra bízni a kormányzást, akik ráfagynak valami balfasz ígéretre, megcsinálják, de gőzök sincs róla ez mit okoz a gazdaságban. Aztán meg lesnek, mint bornyú az újkapura, hogy hoppá, itt már csak az IMF kölcsön segíthet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!