Újra lebontották tüntetők a kordont a Szabadság téren

2014. április 09. 18:21

Megint lebontották a német megszállási emlékmű építési területét övező kordont a helyszínen tartózkodó tiltakozók. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke leszögezte, hogy nem engedik felépíteni a művet.

2014. április 09. 18:21

Villámcsődület keretében újra lebontották demonstrálók szerdán azt a kordont, amely a budapesti Szabadság téri, a német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó emlékmű helyét keríti el.

A helyszínen Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke és Horváth Csaba, az MSZP fővárosi vezetője azt hangsúlyozta, hogy nem engedik fölépíteni az emlékművet, amely szerintük az újnácik gyülekezőhelyévé tenné a Szabadság teret. A tüntetők a „nem hagyjuk” jelszót skandálták. 
   
A helyszínen tartózkodó rendőrök nem léptek közbe. A kordont először kedd este bontották le az emlékmű ellen tiltakozók.
 

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Catullus
2014. április 10. 10:12
A fenti kommenteket olvasva egyre inkább az ötvenes évek világa érződik. Alig van tárgyilagos, józan látásmódra valló vélemény, elfogult, érzelemdús ömlengés annál inkább. Minden hatalom leváltható, főleg, ha hamis illúziókkal operál. Akkor majd el kell számolni a múlttal, az anyagiakon kívül a lelkiismerettel is. Az utóbbi kevés embernek okoz gondot, ahogy látom. Mondták valaha, hogy "kis fasisztából lettek a nagy kommunisták", most fordított a helyzet (ha a vezér váltogathatja elveit, akkor a gerinctelen tömeg miért ne). Lesznek majd sokan, akik "csak a megélhetésért" voltak fideszesek, mint anno a III/III-asok.
Charlie Chan
2014. április 10. 09:31
Itt a munkaalpú társadalom. Ezek naponta 2x dolgoznak építkezésen. A munka őket is kezdi nemesíteni. Hát még ha megértik, hogy ha hasznos munkát végeznek, fizut is kaphatnak érte! Örülnünk kéne: mikor láttunk baloldali politikus vagy munkásőr-nyugdíjas kezében hasznos szerszámot?
grimpic
2014. április 10. 08:05
Hát csak bontogassák, pár hónapig visszaépítgetném nekik, sportoljanak rajta. Aztán úgy rájuk verném a költségeket, hogy ingük-gatyájuk rámenne.
Sulammit
2014. április 10. 00:35
Ez azért szemétség, mert amikor el akarta vinni a fidesz a parlament elől a hazaáruló kettős ügynök Károlyi szobrát akkor is balhéztak. Magyarellenes társaság. Megkérdezte tőlük már valaki, hogy szeretik-e a Magyarokat? Mert mindig csak az antiszemitizmusról beszélnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!