Nem adja a vizsgálati jelentését az Ernst & Young

2014. június 27. 13:44

Hiába kérte Csepreghy Nándor az Ernst & Youngtól, betekinthessen a norvég alapok 2008-2010 közötti forráselosztásáról készített jelentésébe – írja a hvg.hu. A cég szerint ez üzleti titok, ezért nem adhatják ki a dokumentumot.

2014. június 27. 13:44

Az EY (korábban Ernst & Young) szigorú belső szabályzatának megfelelően a mindenkori ügyfeleit érintő ügyekben nem nyilatkozik, és semmilyen ilyen jellegű információt nem hoz nyilvánosságra az üzleti titkok védelme érdekében” – közölte a cég pénteken a hvg.hu írása szerint. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára pénteken jelentette be, hogy kikéri az Ernst & Youngtól a norvég alapok 2008-2010 közötti forráselosztásáról készített jelentést.

A hvg.hu EY működését ismerő forrása szerint csak akkor kaphat betekintést a magyar kormány az anyagba, ha az EY-t kutatással megbízóktól kap engedélyt erre. A jelentést a norvég alapot koordináló Finanszírozási Mechanizmus Iroda rendelte meg a tanácsadó cégtől. Csepreghy szerint a jelentés a magyar kormány álláspontját erősítené az ügyben és kénytelenek lennének büntetőfeljelentést tenni az ügyben. Mindezt a Heti Válasz cikke alapján mondta, melyben egyébként a dokumentumból egy részletet sem idéztek.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2014. június 27. 16:31
Tulajdonképpen nem csak az alapok, hanem az alapítványok pénzügyeibe is bele kellene nézni. És itt most nem csupán a politikai eredetű, vagy színezetű alapítványokra gondolok, hanem általában. Ma már nagyon sok alapítvány becsület sűllyesztőként működik, legyen az a legszentebb célzattal létrehozott alapítvány is. Lásd a rákos gyermekek megsegítésére, vagy a battonyai árva gyerekek gondozására létrehozott és sorolhatnánk az iskolai, egészségügyi, szociális alapítványok egész sorát. Remek lehetőségek nagy pénzek eltüntetésére, mert az állam, de még a létrehozó pl. önkormányzat sem vizsgálhatja a működését, pénzügyeit.
Ángyán Páván
2014. június 27. 16:15
Az összeesküvés urbán legend.
=nessuno=
2014. június 27. 14:50
Meglepődtem volna, ha kiadja egy ilyen nyugati cég. Le is húzhatná a rolót másnap. Nagyon izzadtságszagú, ahogy próbálkozik a kormány...
Ouroboros
2014. június 27. 14:46
Ez egyrészről nyilván helyes, másrészt meg jó lenne már kiteregetni mindenkinek a lapjait, hogy jobban kitessék, mennyire alaptalan mocsokság ennek a két szánalmas féregnek a pattogása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!