„Nyolcszázmillióból csodát lehetne tenni”

2014. június 19. 09:31

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke azt mondta: az ő kórházuk 2006 óta nem kapott támogatást a Gyermekrák Alapítványtól.

2014. június 19. 09:31

Kriván Gergely elmondta: a Gyermekrák Alapítvány részére felajánlott összegeknek csak egy nagyon kis része érkezik meg a kórházakba, oda, ahová azt az adófizetők valóban szánják.

Kriván hozzátette: legutóbb egy különleges új műszerre kértek pénzt az alapítványtól, amellyel jelentősen javítani lehetne a csontvelő-átültetésen átesett gyermekek esélyeit. A műszer ötvenmillió forintba kerül, de nem kaptak a rá támogatást. 

Balogh István azon állítására, miszerint az alapítvány Amerikában gyógyíttatná a betegeket, Kriván úgy reagált: már Magyarországon is nagyon jók a gyógyulási esélyek, a magyar adófizetők pénzét pedig itt, és nem Amerikában kellene elkölteni. Ebből a pénzből lehetne is olyan körülményeket létrehozni, mint amilyenek Amerikában vannak – tette hozzá. 

A Magyar Nemzet egyébként arról írt, hogy Balogh állításával ellentétben nem vitt Amerikába gyógyíttatni gyermekeket az alapítvány. Ezt az érintett floridai kórház közölte a lappal.  

Kriván azt is elmondta: mindezek ellenére elismeri és köszöni az alapítvány fiatal szakorvosok képzésére adott támogatását. 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. június 20. 08:58
Én eltüntetném a Baloghot a gyermekrákos pénzek környékéről...
tango47
2014. június 19. 20:18
át vn ezena gengszteren kívül néhány hasonló alapítványvezető, aki nagyon jól megél az emberek naív óindulatából
kurbitalis
2014. június 19. 19:18
Nekem ezek az amerikai alapítványok nagyon nem tetszenek! Ugyanis azokat nincs joga vizsgálni a honi hatóságoknak. Azt viszont igen, hogy ez a rosszarcú alak hova utalt pénzeket és milyen céllal, s valós céllal-e. Neh3z a farkára lépni az ilyen többfejű sárkánynak, de nagyon sötét ügynek sejlik. Egyáltalán személyesn ki azalap8tó? Balogh? Mert ha igen, akkor nem lehet kurátor, nem folyhat bele döntésekbe, nem használhat semmit, pénzt nem kaphat. Az ügyészség minden indok nélkül bármiko vizsgálhatná a működés törvényesség3t!
persephone
2014. június 19. 18:35
Undorító helyen élek. mészáros lőrinc és barátai tömik a zsebüket milliárdokkal, épülnek stadionok, fürdenek a pénzben semmirekellő, léha, hazug személyek. A magyar állam és társadalom pedig nem ad 800 millió forintot a gyermekonkológiára. Több diplomás, elhivatott orvosok kérvényeket írogatnak ne is gondoljunk bele, hogy működő alapítványoknak, hogy a gyerekek életét meg tudják menteni. Pénzt azonban senki nem ad. Nyilván ez a probléma nem fontos. Hol élek én????????????????????????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!