Olimpiai bajnokok PhD nélkül is lehetnének egyetemi tanárok

2014. június 24. 13:03

Az oktatási törvényeket módosító csomaghoz nyújtott be kapcsolódó módosítót Pósán László. E szerint a sporttudományi felsőoktatásban a Kossuth-díj és az olimpiai érem a doktori fokozattal egyenértékű lenne. A fideszes politikus azóta már visszavonta a javaslatot.

2014. június 24. 13:03

Az Index bukkant rá arra a kapcsolódó módosító javaslatra, amely a sporttudományi felsőoktatásban egyenértékűvé tenné a Kossuth-díjat és az olimpiai érmet a doktori fokozattal. Így tulajdonképpen lehetővé tenné, hogy PhD fokozat nélkül is akár egyetemi tanári kinevezést kaphasson az, akinek Kossuth-díja, kormányrendelet vagy miniszteri rendelet alapján adományozott díja, vagy olimpiai érme van. A javaslatot a fideszes Pósán László jegyzi. 

A portál rámutat, hogy Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, akitől plágiumbotránya miatt vonták vissza a doktori címét, éppen 1968-ban szerzett olimpiai aranyérmet. Schmitt korábban azt ígérte, megszerzi a PhD-t, de utóbb letett erről. Egyébként a Testnevelési Egyetem rektori posztjára szóba jött Mocsai Lajosnak sincs tudományos fokozata, van viszont kormányrendelet vagy miniszteri rendelet alapján adományozott díja – írja az Index.

FRISSÍTÉS

Pósán László kedden kora délután visszavonta a javaslatot.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2014. június 24. 14:32
Ezekkel már tényleg nagyon elszaladt a ló. Azt tesztelik, hogy meddig tart a birka nép türelme, meddig lehet bűntetlenül heccelni az embereket.
formaegy
2014. június 24. 14:15
Schmitt Palikának meddig nyalják még a fenekét? Köztársaság elnöki fizetést kap, meg házat azért, mert csalt, hazudott, gerinctelen volt - ugye? Azt mondta nagy pofával, hogy elkezdi a PhD-t és megmutatja, hogy megszerzi a Dr-it! A másik! Még általános iskola alsó tagozatában is csak Tanítóképzőt végzettek taníthatnak! Ezeknek még az sincs meg! Hogyan tanítanak felsőoktatásban? Még, hogy M.o. oktatása színvonalas legyen! Na ez a két ember megmutatja Pósánnal együtt a színvonalat!
formaegy
2014. június 24. 13:59
Pósán László! Ön, hogy szerezte a diplomáját, Dr.-i címét? Tanult érte, vagy tanulás nélkül kapta???
formaegy
2014. június 24. 13:56
Pósán László! Ha ezt megteszik akkor(nagyon mocskosul fejezem ki magam) feldughatja mindenki a diplomáját! A tudást, a tanulást, azt a kemény munkát húzzák le a Wc-én amit a valóban Dr.i címet elért emberek tettek!!! Fogjanak kezet Magyar Bálint butákat nevelő (osztályzás nincs) oktatási programjával!!! Erre már én is azt mondom, felháborító amit csinálnak! Megkapják a milliókat a teljesítményükért, amit nem sajnálok, de azért álljon már meg a menet! Tudás nélkül .....!!!!!!! Úr Isten! Ez valóban a Fidesz????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!