Lemondott Mocsai Lajos

2014. augusztus 31. 15:10

Lemondott a férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Mocsai Lajos és szakmai igazgatóként folytatja tevékenységét a válogatottnál. A mesteredző a megsokasodott teendői miatt nem folytatja a kapitányságot. Mocsai pályázik az önállóvá váló Testnevelési Egyetem rektori posztjára.

2014. augusztus 31. 15:10

A felnőtt válogatottak szakmai igazgatójaként folytatja Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott eddigi szövetségi kapitánya – jelentették be vasárnap Veszprémben, a szuperkupa mérkőzések előtt.

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, a szakember az elmúlt napokban jelezte az elnökségnek, hogy megsokasodott teendői miatt nem tudná megfelelően ellátni a férfi válogatott szakvezetői teendőit. Vetési hozzátette: az elnökség sajnálattal, de tudomásul vette a szövetségi kapitány döntését, és a továbbiakban a felnőtt válogatottak szakmai igazgatójaként számít a munkájára. Mocsai az eddigi operatív munka helyett mostantól inkább szakmai, tudományos, vezetéselméleti kérdésekben segíti majd az edző kollégák és az elnökség munkáját.

Mocsai 2010 óta irányította a magyar férfi csapatot. Az utódja egyelőre nem ismert. Mocsai az MNO-nak elmondta: „Erkölcsi kötelesség a kézilabda-szövetség és a sportág felé, hogy az ember időben jelezze, ha az életében változás következik be. Különösen most, amikor a magyar válogatott olimpiai kvalifikációja szempontjából sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező elé néz. Nagyon korrekt megbeszélés eredményeként jutottunk arra, hogy ez az utolsó időpont, amikor válthatunk. Összesen tizenhat év során 356 mérkőzést töltöttem a magyar válogatott kispadján, mindig is azt vallottam, ha valaki hibázik, addig maradjon a posztján, amíg azt ki nem javítja. A szlovének elleni vb-selejtező nagy csalódás volt, sok hasonlóban nem volt részem, ezt a csapattal nekem kellene korrigálnom, de ezt most nem teszik lehetővé a körülmények. Megpályázom a Testnevelési Egyetem rektori posztját, hatvan évesen az élet megadta számomra ezt a lehetőséget, élnem kell vele.”

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2014. szeptember 01. 09:20
Én tisztelem-becsülöm Mocsait. Ezért úgy gondolom, hibás döntés, hogy a kizárólag őrá (és S.Pálra) kiírt törvényt kihasználva pályázik a nyilvánvalóan neki szánt rektori székre. Ezzel sajnos egy erkölcsi szintre süllyedt a fidesszel, soha senki nem fogja róla lemosni, hogy azért került oda, mert tövig benyalt a Pártnak. Másrészt intézményvezetői kvalitásai sem tűnnek igazán veretesnek, tudományos háttere pedig gyakorlatilag nincs. Mennyire lesz így hiteles vezetője egy magas tudományos szintre álmodott egyetemnek?
Pofa Benő
2014. augusztus 31. 17:46
Tiszta komenizmus, mikor suszterből lehetett igazgató, a lényeg, hogy megbízható elvtárs legyen.
=nessuno=
2014. augusztus 31. 17:07
Korlátlan lehetőségek hazája. :))) Itt minden megtörténhet.
komondor
2014. augusztus 31. 16:22
Minden bántás nélkül kérdem,Mocsai cigány? Elégé olyannak néz ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!