Bajor Imre betegsége és a magyar bulvársajtó

2014. augusztus 06. 19:52

Én nem hiszek abban, hogy a sajtónak úgy általában különösebb felelőssége lenne azért, amit ír, hiszen felnőtt embereknek írja. És eleve ki az a hülye, aki az életét, de akárcsak a megrágott pogácsáját pont egy újságíróra bízza?

2014. augusztus 06. 19:52
Szily László
Szily László

Hát sajnos az élet baromira nem ilyen egyszerű. De aki végigkövette Bajor betegségét és haldoklását, abban tényleg az a kép alakulhatott ki, hogy aki megteheti, az nem orvossal kezelteti a halálos betegségét. És ez borzasztó, ez kivételesen tényleg olyan téma, ami miatt emberek halhatnak meg. Főleg, ha a kuruzslók miatt későn mennek el rendes orvoshoz. Nem akarok életidegennek látszani: rákhelyzetben szinte minden értelmes, az ilyen idióta cikkektől a legkevésbé sem érintett ember is gyakran köt ki csodadoktornál. Akkor, amikor az orvosok szerint már nincs remény. De olyan olvasót az alternatív gyógyítók közé terelni, akit még meg lehetne menteni, borzalmas felelőtlenség.

Ez az egész azért is nagyon nehéz téma, mert a magyar egészségügy olyan, az alapfeladatai ellátásra is képtelen, embertelen rendszerré alakult, amiben egy rákkal frissen dignosztizált, protekcióval nem rendelkező ember több hónap alatt jut be egy fejlettebb diagnosztikai vizsgálatra és még több hónap után juthat el a műtőasztalig. Ez a gyakran szó szerint gyilkos totojázás természetes módon taszít rengeteg embert az alteratívák felé, gyakran csak »addig is próbálkozzunk meg valamivel« alapon.

Ezek a pöcsfejű cikkek csak ráerősítenek erre a tendenciára.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2014. november 28. 15:18
"Én nem hiszek abban, hogy a sajtónak úgy általában különösebb felelőssége lenne azért, amit ír, hiszen felnőtt embereknek írja." Pontban az ilyen felelősség nélküli emberi szemetek miatt lett véglegesen hasznosithatatlan szenny az újságirás.
atila68
2014. augusztus 16. 13:34
Szily (jelentés; hülye, hülyécske) nem hisz abban, hogy a sajtónak úgy általában különösebb felelőssége lenne azért, amit ír. Ergo Szily (jelentés; hülye, hülyécske) egy felelőtlen senki. Nem én mondom, Szily (jelentés; hülye, hülyécske) mondja.
koronaszepe
2014. augusztus 13. 21:23
kb. 300 milliárd forintot vontak ki az ágazatból eddig. És bár demagógiának hangzik, vessetek érte a mókusok elé, de meglenne az a pénz, csak rossz helyre nyomják. A Kedves Vezető hobbijára megy. Igazi nemzetvesztők.
Selamat
2014. augusztus 12. 12:06
Oszt mire menne azzal a kevéske 300 milliárddal? Hihetetlenül kicsinyes suttyó vagy szepike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!