Idén is lehet pályázni a Komáromy-ösztöndíjra

2014. szeptember 02. 12:35

Képzési területtől függetlenül minden nappali tagozatos felsőoktatási hallgató pályázhat a Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium által 2010-ben életre hívott Komáromy-ösztöndíjra. A sikeres pályázónak egy minimum háromrészes cikksorozatot kell elkészítenie magyarul és angolul.

2014. szeptember 02. 12:35

A Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a 2014/2015-ös tanévre is meghirdeti ösztöndíját Komáromy Gábor emlékére, a 2014/2015-ös tanévre. A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. október 5.

A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését, és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést. Az ösztöndíj névadója Komáromy Gábor, a Cook Communications magyarországi alapító partnere és az MCC média/kommunikáció szakirányának egykori szakirányvezetője, aki 45 évesen hunyt el 2010-ben. A pályázat nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára, képzési területtől függetlenül.

Az ösztöndíj keretében felajánlott pénzügyi támogatás összesen 1200 euró, amelyből 300 euróhoz jut az MCC Komáromy Gábor Média Könyvtár, könyvek és folyóiratok beszerzése céljából. A nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül, munkájához mentori segítséget kap egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felvételt nyer az MCC média/kommunikáció szakirányára.

A 2014-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be. A sikeres pályázónak egy minimum háromrészes cikksorozatot kell elkészítenie megadott határidőre, magyar és angol nyelven, amely a magyar és nemzetközi médiában publikálható.

2013-ban a Mandiner munkatársa, Pintér Bence nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat, aki a Magyarországra érkező, illetve a Magyarországon átutazó menekültekről, menedékkérőkről írt cikksorozatot. A Vámosszabadi menekülttáborról, a menekültek személyes élettörténetéről és az integráció nehézségeiről készített cikkeket. 

A Komáromy Gábor-ösztöndíjról, illetve a jelentkezésről bővebb információk az ösztöndíj honlapján olvashatók.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!