Megingott a svájci banktitok, menekül a magyar tőke

2014. szeptember 15. 10:58

Eddig a diszkréciójukról voltak híresek a svájci bankok, most azonban levélben tájékoztatták magyar ügyfeleiket, hogy a magyar hatóságok kérésére ki kell adniuk a számlaadatokat. Mindennek hatására több száz milliárdnyi magánvagyon kezdett kiáramlani a svájci bankokból a Napi.hu szerint.

2014. szeptember 15. 10:58

Menekítik vagyonukat a svájci bankokból a magyar számlatulajdonosok, miután a bankok közölték: a magyar hatóságok kérésére ki kell adniuk a számlaadatokat – írja a Napi.hu.

Az egyik bank állítólag közjegyző által hitelesített nyilatkozatot kér a számlán tartott pénzek eredetéről.

Az elmúlt hetekben ennek hatására felerősödött a több száz milliárd forintra becsült magánvagyonok kiáramlása a svájci bankokból – tudta meg a portál. A pénzt elsősorban Szingapúrba viszik, de Ausztria is népszerű célpont, mivel ott még 2017-ig tartja magát a banktitok.

A Napi.hu által megkérdezett pénzügyi elemző becslése szerint nagyjából 2700 milliárd forintot tartanak külföldön a magyarok, de ennek nagyjából a 70 százaléka adózott jövedelem. Az uniós polgárok vagyonából egyébként a kinti bankok levonják a húsz százalékos kamatadót, 2010-ben például 401 millió svájci frankot utaltak levont adó címén a svájci bankok az EU-s tagállamok hatóságainak. Akik azonban vállalták, hogy kiadják nevüket az adóhatóságnak, azoktól nem vonnak adót a svájci bankok, ők ugyanis otthon adóznak. 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2014. szeptember 15. 11:46
He-he, az osztrák banktitokról a Simon tudna előadást tartani!
Monkey4you
2014. szeptember 15. 11:34
A múlt héten 37 forinttal gyengült a svájci frank az euróval szemben!!!
tango47
2014. szeptember 15. 11:28
A címadás hibás. Az a pénz általában nem tőke, hanem lopott vagyon, különben nem ott tartanák, hanem itthon svájci-frank számlán. A hozam kb azonos lehet.
cutcopy
2014. szeptember 15. 11:15
Na, Svájc másodpercek alatt tönkremegy..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!