Visszautasítjuk Kövér László állításait

2014. szeptember 11. 17:37

Az MSZP nem nemzetellenes, nem családellenes és nem is egyházellenes.

2014. szeptember 11. 17:37
MSZP

„Kövér László hajdúdorogi állításaival ellentétben az MSZP nem nemzetellenes, nem családellenes és nem is egyházellenes. A házelnök szavai hazugok, kijelentését ezért visszautasítjuk.

A Fidesz azt gondolja, hogy kisajátíthatja a nemzeti jelzőt, és hogy a nemzetbe csak azok tartoznak, akik a Fidesz szekerét tolják. Attól, hogy az MSZP az európai értékrendet tekinti a magáénak, mert ebben, és nem a kormányban látja a demokrácia és a jogállam garanciáját, még nem nemzetellenes. Kövér László a Fidesszel együtt jobban tenné, ha a demokratikus értékrendnek megfelelően minden magyar számára biztosítaná a jogegyenlőséget és a szabadságjogokat, a nemzet érdeke ugyanis ez. Ekkor döngethetné a mellét nemzetiként az Orbán-kormány.

A Fidesz az egyházakat maga alá gyűrte, a vele szemben kritikus felekezeteket pedig megfosztotta függetlenségüktől, forrásaiktól vagy státuszuktól. Az Emberi Jogok Európai Bírósága éppen Kövér hajdúdorogi kampányának napján jelentette be, hogy a magyar kormány egyházügyi törvénye diszkriminatív, a hátrányos megkülönböztetést elszenvedett egyházak számára pedig kártérítést kell fizetniük.

Családpártiságát pedig a legkevésbé bizonyíthatja a Fidesz azzal, ha elszegényíti a családokat, és milliókat süllyeszt a létminimum alá.

Az önkormányzati választási kampány során a baloldali ellenzék felszámolására utaló beszédek sorozata - Orbán Viktoréval az élen - azt bizonyítja, hogy Magyarországon már illiberális autokrácia van. Az önkormányzatoknak pedig nem az jó, ha a kormány kiszolgálói és alattvalói lehetnek, hanem az, ha függetlenek, és maguk döntenek a sorsukról, a helyi közösségek hétköznapjairól és jövőjéről. A helyi közösségek függetlenségének visszaszerzését kizárólag a baloldali demokraták garantálhatják.

Baloldali Tömörülés Platform”

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekes
2014. szeptember 12. 11:35
Ez a mai baloldal egy szemét, hazaáruló, hazug banda! Remélem nincs már nekik sok hátra.
briganti
2014. szeptember 12. 10:05
"Az MSZP nem nemzetellenes, nem családellenes és nem is egyházellenes." De.
DFK
2014. szeptember 12. 08:29
pedig az MSZP se nem magyar, se nem becsületes (ugyanez igaz a DK-ra, az Együtt PM-re is)
nemjoe
2014. szeptember 12. 08:08
Mi a fittyfenét védekeznek???!!! Az egész eszmeiségük alapja a zinternacionalizmus, a végképp eltörölni minden közösségi értéket, a kifordítjuk a világot a sarkából, a mindenki egyenlő, de mi még egyenlőbbek vagyunk, az aki nincs velünk, az ellenünk van, a közösségi érdek alárendelése az egyén baromságainak, stb., stb..... A szart hiába fényezik, az szar marad, legfeljebb kifényesedik.... Idióták....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!