Fodor: Több szabadság kell

2014. október 23. 15:16

Szabadság és liberalizmus kell a magyar politikában ismét megfigyelhető paternalizmussal szemben, fogalmazott Fodor Gábor a Magyar Liberális párt 56-os megemlékezésén a 301-es parcellánál. Hatalmi tébolyról és rendszerszintű korrupcióról is volt szó.

2014. október 23. 15:16

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke szerint ők a szabadságot képviselik a Kádár-rendszerrel és azzal a paternalizmussal szemben, amely ma újra megfigyelhető a magyar politikában. A független országgyűlési képviselő az MLP október 23-ai ünnepi megemlékezésén, az Új köztemető 301-es parcellájánál azt mondta, 1956 számukra értékválasztás, történelmi orientáció, és a demokratikus ellenzék által az 1980-as évek végén megkezdett hagyományt folytatják azzal, hogy megemlékeznek itt 1956-ról.

Pomogáts Béla irodalomtörténész, 1956-os elítélt a megemlékezésen azt mondta, számot kell vetni azzal, hogy közös reményükből mennyi valósult meg. Hozzátette: 1989-ben a szabadság ünnepének tanúi voltak, de most ismét a csalódással, a szerepvesztés fájdalmával kell küzdeni. „A közélet színtereit elárasztó hazugságok rendszere, a nemzetet és mindenekelőtt a magyar értelmiséget megosztó hatalmi téboly, a rendszerszintre emelkedett korrupció, amelynek nemcsak az utóbbi napok botrányos lelepleződései nyomán lehettünk megismerői, hanem folyamatosan érzékelhető események sodrában is, mintha elmosná mindazt a történelmi, politikai és erkölcsi örökséget, amit 1956. október 23-a hagyott ránk” — fogalmazott.

A beszédek után a megemlékezés résztvevői Nagy Imre néhai miniszterelnök és a névtelen áldozatok sírjánál elhelyezték az emlékezés virágait. A résztvevők között volt Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere is.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2014. október 24. 21:28
Kedves Gábor (és a többiek) !Kérem a szó definícióját!Azt,amelyiket mindannyian komolyan vehetünk.
balbako_
2014. október 24. 09:18
Csakugyan az ő idejükben szabad volt lopni, az ország érdekeit árulni, hazudozni, tudományos címeket lopni, csak magyarnak lenni nem volt szabad.
bumburi
2014. október 24. 00:06
Igen szabadságharcra van szükség, hogy ne Brüsszelből és Washingtonból irányitsák az országot. Vissza kell szerezni a nemzet szabadságát. A kivülről irányitott banánköztársaságok nem szabadok.
hátakkor
2014. október 23. 20:53
Pest-Buda, 12 000 voks. két hete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!