Schiffer: Az álbaloldal elárulta saját választóit

2014. október 06. 14:29

Az LMP társelnöke és főpolgármester-jelöltje szerint csak akkor van esély leváltani a „budapesti rezsimet”, ha a választók az ő pártjukra szavaznak. Schiffer András úgy véli: a baloldali szavazónak egyetlen választási lehetőségük van: az LMP-s Csárdi Antal.

2014. október 06. 14:29

Schiffer András és Csárdi Antal Heltai Lászlóval, az LMP budapesti, VI. kerületi polgármesterjelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatót a fővárosban. Schiffer András azt hangsúlyozta: „az álbaloldal elárulta saját választóit”, a cserben hagyott baloldali szavazóknak pedig egyetlen választási lehetőségük van: Csárdi Antal.     

Emlékeztetett: a szocialistákról és a „gyurcsányistákról” már nyáron kiderült, hogy nem kívánnak főpolgármester-jelöltet állítani, a „bajnaisták” ugyan állítottak, de visszaléptették egy jobboldali jelölt javára – fogalmazott. Bírálta Bokros Lajost, a Modern Magyarország Mozgalom több baloldali párt által is támogatott indulóját, mert szerinte programjáról keveset lehet tudni, múltja pedig arra utal, hogy a megszorítások híve, nem áll távol tőle a közszolgáltatások privatizálása, és nem szeret szociális, környezeti beruházásokra költeni. 

Az LMP jelöltjéről szólva azt mondta: ő Tarlós István után a második legtöbb tapasztalattal rendelkező főpolgármester-jelölt, aki fővárosi érdekképviseleti munkát is végzett, az elmúlt négy évben pedig Ferencváros önkormányzatában dolgozott. Beszámolt arról is, hogy Csárdi Antal megválasztása esetén Heltai László, az LMP gazdaságpolitikai szakszóvivője a városgazdálkodásért felelős főpolgármester-helyettes, míg Osztolykán Ágnes általános helyettese lenne Csárdi Antalnak. 

A főpolgármester-jelölt kijelentette: Bokros Lajostól egyetlen ígéret hangzott el, hogy nem ad pénzt, ezzel azonban szerinte nem lehet leváltani Tarlós Istvánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét. Tervei közül egy hatékony bérlakásprogram megvalósítását emelte ki, mert szerinte Budapesten lakhatási válság van. 

Heltai László részvételi költségvetés megvalósítását szorgalmazta, amelynek lényege, hogy a fővárosi és kerületi polgárok fórumokon, egyeztetéseken közvetlenül szólhatnak bele abba, milyen beruházások valósuljanak meg, vagyis maguk dönthetnek a költségvetés egy részének felhasználásáról.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!