Vona: Történelmi az ózdi győzelem

2014. október 14. 14:23

A Jobbik elnöke szerint az ózdi polgármesteri győzelmükkel bebizonyosodott, hogy a pártnak nem csak fontos programpontjai, javaslatai vannak, de győzni is tud.

2014. október 14. 14:23

Történelminek értékelte Janiczak Dávid, Ózd új polgármesterének győzelmét az önkormányzati választáson Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden sajtótájékoztatón. Ez ma Magyarországon a legnagyobb város, ahol jobbikos vezetés szerzett mandátumot, és győzött egy nagyon nehéz terepen – fogalmazott a pártvezető, hozzátéve, sokan mondták eddig a Jobbikról, hogy fontos programpontjai, javaslatai vannak, de igazán nem tud győzni. Most Ózdon ez mégis bebizonyosodott – jelentette ki. Mint mondta, a többségében pozitív kampányukra nem mindig pozitív kampány volt a válasz, de az ózdiak örülnek, és változást akarnak.

Szerinte Janiczak Dávid munkája nemcsak Ózdra van kihatással, hanem az egész országra. Ózd súlyos problémái előrevetítik Magyarország jövőjét – értékelte Vona Gábor. Úgy fogalmazott, vannak olyan települések, amelyek még nem találkoztak hasonló gondokkal, de azt javasolja, „vigyázó szemeiket Ózdra vessék, ugyanis a jobbikos polgármester sikere az egész ország sikere lehet”. A pártelnök együttműködésre ösztönözte a helyi képviselőket. Megjegyezte, a 27 éves Janiczak Dávid fiatal korára többször tettek megjegyzést, de véleménye szerint ez a város közéletében „friss levegőt jelent majd”.

Janiczak Dávid a sajtótájékoztatón úgy értékelte, az ózdi változás azt jelenti, a város lakói nem voltak megelégedve a korábbi fideszes városvezetéssel. Ugyanakkor a képviselőtestületben fideszes többség maradt – folytatta, megjegyezve: a képviselők között van olyan fideszes városatya, akit a Jobbik akár alpolgármesterként is el tudna képzelni. Mindenképpen az együttműködés a cél a település érdekében – hangoztatta Janiczak Dávid. Azt ígérte, hogy fél-egy éven belül pozitívan változik majd Ózd közbiztonsága. Kitért arra is, hogy a választáson a szavazatok között mindösszesen 66 voks lett a különbség közte és a Fidesz-KDNP jelöltje – a korábbi polgármester – Fürjes Pál között. Lehet, hogy újraszámoltatják a szavazatokat, de ez technikai szempontból már nagy változást nem okoz – jegyezte meg.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2014. október 14. 22:06
"Vona: Történelmi az ózdi győzelem." Tessék mondani? Ez valami olyan- mint a magyar narancs? Kicsi, savanyú - de a miénk. :-) Ennél nagyobb öröm ne legyen.
várúr
2014. október 14. 19:23
Staudt, Volner, Novák, stb. után újabb ősmagyar: Janiczek. A Jobbik valóban mindent megtesz a vegyes Kárpát-medencéért. Lesz még politikusa Hruvinyák, Schwarzwalder, Lunyajevics, Hirschfeld, stb.
Eltünt
2014. október 14. 16:33
Egy haszna legalább lehet hogy lesz, nem telepítenek több cigányt Ózdra.
Antifasiszta_Légió
2014. október 14. 16:32
büszkék a nyilas férgek az ózdi lepra telepre hogy fél százalékkal "megnyerték", de azért én még számítok valami jóra a fideszes testületi többségtől:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!