Félmillióba kerülhet Bayernek, hogy beszólt Lunaceknek

2014. november 06. 09:15

Bayer Zsolt az Echo TV-ben még 2012-ben többek között „ótvar, hazug idiótának” nevezte Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti EP-képviselőt. Bár utóbb bocsánatot kért, a politikus beperelte az újságírót. Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint Bayernek ötszázezer forint nem vagyoni kártérítést kell fizetnie Lunacek személyiségi jogainak megsértése miatt.

2014. november 06. 09:15

Bayer Zsolt 2012 februárjában, az Echo TV egyik műsorában „ótvar, hazug idiótának” nevezte Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti EP-képviselőt, hozzátéve, hogy amit a politikus mond, az egy rohadt szemét hazugság egy rohadt szemét szájából”. A következő héten Bayer a műsorban megkövette Ulrike Lunaceket, mondván: csúnya és illetlen szavakkal illette a politikust. Ugyanakkor azt is kérte, hogy a politikus is vonja vissza nyilatkozatát, azt az „aljas hazugságot”, miszerint a Békemenet résztvevői antiszemiták volnának. Bayer Zsolt azt mondta, emiatt fogalmazta meg az éles hangvételű, személyeskedő bírálatot.

Lunacek elsőként az Echo TV-nél tett panaszt, majd a médiahatósághoz fordult, amely joghatóság hiányában elutasította az ügyet. A médiatanács döntését a bíróság is megerősítette. Ulrike Lunacek ezután polgári pert indított Bayer Zsolt ellen.

Az Európai Zöldek közleménye szerint a bíróság első fokon 500 ezer forint megfizetésére kötelezte az újságírót. Mint írták, Lunacek üdvözölte, hogy a magyar igazságszolgáltatás lépéseket tett Bayer becsületsértő megnyilvánulásai ellen. A politikus az elsőfokú ítéletet szimbolikus győzelemként értékelte mindazok számára is, akiket Bayer korábban inzultált.

A közleményben a Zöldek megismétlik aggályaikat az alapjogok magyarországi leépítése és a szélsőjobboldali populizmus térnyerése miatt.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2017. október 16. 14:50
Kár volt bocsánatot kérni, mert tényleg egy ótvar, hazudozó patkány.
Tábor Radosti
2015. március 19. 12:25
Attól, hogy pert nyert, még mindig csak egy ótvar, hazug idióta marad.
neuhistoriker
2015. január 29. 19:39
"a valóság ezzel szemben az, hogy ha ezt a minden létező kritérium szerint igazi vérnáci fideszes agyhalottat" Bayer ugyanolyan vérzsidó, mint te.
Syrius Black
2014. november 07. 17:24
Te neked 0 iq-s sötétbarombunkó, egysejtű szintű hozzászóláson kívül sikerült valaha mást összehoznod?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!