Koncepciót készíttet a kormány a Hajógyári-sziget fejlesztéséről

2014. november 04. 19:46

A kormány szerint a Hajógyári-sziget közcélú hasznosítása kiemelt nemzeti érdek, ezért 200 millió forintos keretösszegből koncepciót készíttet a terület fejlesztéséről.

2014. november 04. 19:46

Kiemelt nemzeti érdek a Hajógyári-sziget közcélú hasznosításának fenntartása és fejlesztése, a terület átfogó hasznosításának érdekében ezért a terület 2015 és 2018 közötti, közösségi és kulturális célú fejlesztését bemutató koncepció készül – az erről szóló kormányhatározat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. A koncepciónak tartalmaznia kell az aquincumi helytartói palota és környezete kulturális örökségvédelmi szempontú rekonstrukciójának, valamint ezek bemutatásának és kulturális, közcélú hasznosításának feltételeit.

 A határozat szerint a koncepciónak 2015. április 30-ig kell elkészülnie és ki kell térnie a Hajógyári-sziget déli nyúlványainak az egykori hajógyári épületek felhasználásával történő kulturális és közösségi célú hasznosítására, valamint az ÉLMÉNY-PARK többfunkciós közösségi tér, sport és rekreációs park létrehozásának részletes feltételeit is be kell mutatnia. 

A koncepció kidolgozására 200 millió forint áll rendelkezésre még az idén, a dokumentum elkészítéséért a Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett az emberi erőforrások minisztere, a nemzeti fejlesztési miniszter és a belügyminiszter felelős.

A határozat kitér arra is, hogy ha a kormány elfogadta a terület fejlesztéséről szóló koncepciót, akkor a beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítása érdekében előterjesztést kell készítenie a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2014. november 05. 07:24
Végre, a következő több évtizedes elmaradás is pótolva lesz..
VakzKommondor
2014. november 04. 21:15
Én már tudom ,hogy ki nyeri majd az építésre kiírt pályázatot!! http://atlatszo.hu/2014/11/04/meszaros-lorinc-cege-epitkezik-a-kivagott-gellert-hegyi-erdo-helyen/
kamasuka
2014. november 04. 20:12
Na, mindjárt gyün az ájvék, hogy a szigety fösziwáljunkat No Pasaransky! :D
Tintamin
2014. november 04. 20:08
Jaj nekünk, ha a kormány bármire koncepciót készít. Mondjuk nem ő csinálta, hanem Vajna Bandi, mert kicsi a belváros a rengeteg kaszinónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!