Kinevezték Mocsai Lajost a TE rektorává

2014. december 17. 19:10

Áder János köztársasági elnök kinevezte Mocsai Lajost a Testnevelési Egyetem rektorává. Mocsai egy nyári törvénymódosításnak köszönhetően töltheti be a posztot, amely szerint a sporttudományi felsőoktatásban a doktori címmel egyenértékű az olimpiai érem.

2014. december 17. 19:10

Áder János köztársasági elnök szerdán aláírta Mocsai Lajos kinevezését a Testnevelési Egyetem rektorává. Az államfő 2017. december 16-áig bízta meg a rektori teendők ellátásával a korábban a magyar férfi és női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakembert. 

A nyáron elfogadott, Lex Mocsai néven elhíresült törvénymódosítás tette lehetővé, hogy a sporttudományi felsőoktatásban az olimpiai érem a PhD fokozattal egyenrangú legyen. Mocsai korábban hangsúlyozta, hogy több egyetemi tisztséget is viselt már, 1978 óta tanít az intézményben, és szerinte nem a PhD tesz alkalmassá valakit a pozícióra. Határozottan cáfolta azt is, hogy a Lex Mocsai előkészítése kapcsán közte és a miniszterelnök, vagy az illetékes miniszter közt szóba került-e a rektori pályázata.

A TE szenátusa november elején választotta meg Mocsait rektorjelöltnek, ezt követően Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere javasolta kinevezését a köztársasági elnöknek.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. december 18. 00:55
Szégyen. Gombhoz a kabátot...Jogállamban ilyen nincs. Ezért fölösleges annyi tanácsadót fizetni.
Tintamin
2014. december 17. 22:30
Hiába, ha a szakember nem ugorja meg a lécet, akkor a rendszert kell hozzáigazítani. Egyébként a kutya nem ugatna, ha Mocsai nem rektor akart volna lenni, illetve ha a kormány nem pont rá szabja az egészet. Ettől lett olyan kiábrándítóan fideszes ez az egész. Vagy ahogy ezek az idióta kormánytagok emlegetik: A "magyar modell".
káli
2014. december 17. 20:57
Megfelelő embert a megfelelő helyre! DDD
trespass
2014. december 17. 19:53
Szégyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!